Curly Stringsi artistid annavad Setomaal kodukontserti

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curly Strings
Eeva Talsi
Curly Strings Eeva Talsi Foto: Patrik Tamm

Suvine festival Seto Folk toob kodukontsertide sarjaga ka külmadel talvekuudel muusika Setomaa kodudesse. Kodukontserdid sünnivad esinejate, võõrustajate ja külaliste sünergiast ning on Seto Folgi nägu – õdusad ja vahetud. Koduses õhkkonnas ja väikeses seltskonnas saadakse üheskoos osa heast muusikast ja seto külalislahkusest.

Kodukontsertide sarja avab 26. detsembril Mari Kalkun, kes esineb filmitegijate Andres Maimiku ja Katrin Maimiku Värska kodus. 

6. jaanuaril tähistab Seto Folk seto jõule ehk talsipühi koos populaarsest  ansamblist Curly Strings tuntud artistide Eeva ja Villu Talsiga. Kodukontsert toimub  Meel ja Toomas Valgu hubases Setomaa talus Nedsaja külas.  Nii nagu pühade puhul vanasti, on ka sel korral tuppa toodud õled ning küünlakumas saab kuulata Eeva ja Villu laule, jutte ja pillimängu. Eeva ja Villu Talsi on noored eesti muusikud, kes armastavad koos pilli mängida. Lisaks traditsioonilistele eesti tantsu ja laululugudele vürtsitavad nende mängukava ka mõned välismaalt õpitud palad ning omaloomingulised laulud."

30. jaanuaril esineb Arno Värska vallavanema Raul Kudre kodus. Arno (Arno Tamm) on mänginud erinevates koosseisudes ja eri stiile viljelevates ansamblites, nuusutades jazzi, kümmeldes pärimuses, rabistades rokiga puudelt lehti maha ning ujudes vastuvoolu improvisatsioonilise ja elektroonilise muusika projektides. Kõigest sellest on välja kasvanud sooloprojekt, kus Arno seikleb koos publikuga tuntud ja tundmata radadel. Oma hääle, erinevate pillide ning live-elektroonika abil ehitab ta helipüramiide ja kõlakerasid, millesuguseid varem pole nähtud ega kuuldud. Arno Tamm on õppinud jazzmuusikat Viljandi Kultuuriakadeemias, osalenud mitmes muusikateatri suurprojektis (Nargen Festivali ja Von Krahli Eesti Naiste Laulud, Eesti Meeste Laulud; Vanemuise ja NO99 Ruja; Nukuteatri Libahunt), mängib ja laulab vokaalansamblis Estonian Voices ja folkansamblis Paabel.

Igale kontserdile on müügil vaid 25 piletit. Kontsertide algusaeg on kell 18.

Piletid müügil Piletilevis. Lisainfo kodulehel.

Seto Folk 2015 toimub sel aastal 26.-28. juunil Värskas ning festivali teemaks on «Näitame keelt!». Seto Folk kutsub meie soome-ugri keelesugulasi ja ka teisi Euroopa väikekeeli kõnelevaid rahvaid julgelt oma keelt näitama, suuremate rahvaste assimileerimispüüdlusi trotsima ning oma keeles oma kultuuri uhkusega edasi kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles