Pildid: Mart Sander maalis ka Sirje Eesmaast imekauni portree

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kellest kõikidest telestaar Mart Sander pilte pole maalinud! Üks õnnelik on kindlasti olnud kasiinoärimees Armin Karu tütar Ines Karu-Salo. Superstaar Liis Lemsalust maalis Mart suisa aktimaali. Ka maailmakuulus helilooja Arvo Pärt on Mardi poolt igaveseks lõuendile kantud. Nüüd on järg telenägu Sirje Eesmaa käes.

Foto: TV3

Sirje Eesmaa esitles kolmapäeval, 17. detsembril Mustpeade Maja Olavi saalis oma raamatut «Minu inimesed». Erilise sündmuse puhul kinkisid kolleegid ja sõbrad «Seitsmestest uudistest» talle Mart Sanderi maalitud imekauni portree.

Foto: TV3

Televaatajate poolt imetletud ja hinnatud Sirje Eesmaad rõõmustas kingitus väga.

«Selles maalis on tõepoolest mulle iseloomulikku energiat, Mart Sander on selle suurepäraselt tabanud,» tunnustas ta, lisades, et tegemist on tema jaoks erilise üllatusega, mis annab raamatu valmimisele veelgi sära.

Foto: TV3

TV3 ja kirjastuse Tänapäev koostöös valminud raamatu «Minu inimesed» sünd tõi kokku palju Sirje sõpru, tuttavaid ja kolleege, kes on talle olulised olnud ning kellest sadakond saavad sõna ka kaante vahele kogutud haaravas loos.

Foto: TV3

Esitluse avasid Kaie Kõrbi Balletistuudio väikesed baleriinid, sest just Mustpeade Maja balletiringi läks Sirje pisikese tüdrukuna esimesse trenni.

Lisaks oli Mustpeade Maja Jaan Tombi nimelise Kultuuripaleena koht, kus Sirje Eesmaa aastate eest linna popimatel tantsupidudel käis. Raamat «Minu inimesed» algabki lapsepõlvemälestustega, jätkub kooli- ja ülikooliajaga, lisaks leiab värvikaid meenutusi malevasuvedest, Viru Varietees esinemisest, tööst Eesti Raadio diktorina, uudisteankru ametist ETVs, EVTVs ja TV3s ehk teest Kuldmikrofonini ning loomulikult ka Sirje toredast perekonnast ja hubasest kodust.

Foto: TV3

Sirje Eesmaa sõnul suhtus ta ettepanekusse raamat kirjutada esialgu puiklevalt, kuid sõprade ja tuttavate soovitusel sai idee reaalsuseks.

«Mulle on omane alati pigem homsesse vaadata, kuid raamatu kirjutamine pani mõtlema, et vast võiks hetkeks peatuda ja pilgu selja taha heita,» tunnistas Sirje. «Minu inimesed» kaaskoostaja Annely Adermanni sõnul moodustub Sirje meenutustest, tema sõprade mälestuskildudest ja paljudest fotodest väga eriline raamat, mis justkui telefilmina ellu ärkab.

Vaata pildigaleriid!

Kuidas pilt meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles