Urve Tiiduse jõululaual on kringel õnnetoova mündiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus.
Urve Tiidus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Peagi on käes jõulud. Siis saab kingitusi, süüa-juua ja perega koos olla. Kuidas aga veedavad oma jõulud Eesti tuntud inimesed? Reporter käis uurimas, kui traditsioonilised on eestlaste jõulukombed.

Kultuuriminister Urve Tiidus: Eks me korjame jõulude ajal ikka kokku kõik nooremad ja vanemad ning ühe õhtu ikka leiame, et kõik koos ühe laua taga olla. Ja mõned jõululaulud laulda ja ka väiksed kingitused teha. Meil on enamasti loosikingituste tegemine.

Kas jõuluvana ka ikka tuleb?

Urve Tiidus: Pole ammu enam käinud, aga päkapikud ikka käivad. Ühtäkki on kott kuuse all ja keegi pole näinud, keegi pole kuulnud, kuidas see sinna sai.

Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Mis perel tavaliselt jõululaual on?

Meil on traditsiooniks koguneda Tartusse, kus üks sugulastest on võtnud oma õlgadele kogu koorma selle jõulupeo korraldamise osas ja siis igaüks toob ka omalt poolt sinna lauale, mida tähtsaks peab. Ja need on tõesti väga traditsioonilised asjad. Sült ja verivorstid ja sobilikud salatid sinna juurde.

Meie jõululaual on kõik need traditsioonilised road, mis on läbi aegade olnud eestlaste laual. Loomulikult ei puudu ka kringel, kus on üks õnnemünt sees. Aga see vist pole väga eestlaste traditsioon, kuid lapsed nõuavad teadagi oma ja niimoodi see kõik kujuneb.

Kuidas veedad oma jõulupühi sina?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles