Kodutu andis üliõpilasele oma viimase raha ning sai selle mitmekordselt tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu
Kodutu Foto: SCANPIX

Suurbritannias leidis aset juhtum, milles üks kodutu mees andis üliõpilasele oma viimase raha, et noor naine saaks hilisõhtul turvaliselt taksoga koju sõita.

Kodutu Robbie andis 22-aastasele Prestonis elavale Dominique Harrison-Bentzenile kolm naela, kirjutab metro.co.uk.

Harrison-Bentzen oli varem kaotanud oma pangakaardi ning ta jõudis selle jälile alles siis kui tahtis taksoga koju sõita.

«Sain järsku aru, et mul  ei ole sularaha. Siis astus minu juurde kodutu mees, kes nimetas end Robbieks ning pakkus mulle kolm naela. Ta ütles, et ma pean selle raha vastu võtma, sest siis saan turvaliselt koju,» meenutas üliõpilane.

Naine tahtis kodutut tänada ja rääkis oma loo Facebookis. Ilmnes, et kodutu Robbie oli varem veel mitut inimest aidanud.

Mitmed kirjutasid, et see kodutu on neid aidanud mitmel viisil.

Harrison-Bentzen tahtis olla mehele tänulik ning veetis 24 tundi koos temaga tänavatel kogumaks raha, et mees saaks endale püsiva elukoha üürida. Naine küsis annetajatelt sama summa, mis Robbie talle andis ehk kolm naela.

Mees on kodutu olnud seitse aastat ning kuna tal ei ole kindlat aadressi ei saa ta ka tööd.

«Ma ei tahtunud talle lihtsalt tänutäheks raha anda. Tahtsin kogeda, seda mida tema iga päev kogeb. Seega olin koos temaga ööpäeva tänavatel,» selgitas inglanna.

Robbiele loodi ka oma Facebooki ja Twitteri kontod.

Nüüdseks on kodutu jaoks kogunenud üle 16 000 naela.

«Üheskoos tehtud heategu aitab teda ning selle aasta jõuludeks saab ta tänavatelt sooja koju,» on noor naine veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles