Inimõiguslased tahavad saata Põhja-Koreasse filmi «The Interview» DVD-d

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «The Interview» reklaamplakat
Filmi «The Interview» reklaamplakat Foto: Wikipedia.org

Väidetavalt on filmikompanii Sony vastu tehtud küberrünnaku taga Põhja-Korea häkkerid, kuid see riik olgu valmis ka vasturünnakuks.

Lõuna-Korea inimõiguslased plaanivad õhupallide abil saata Põhja-Koreasse seda riiki naeruvääristava uue filmi «The Interview» DVDsid, kirjutab Huffington Post.

Aktsiooni taga on organisatsioon Free North Korea ja selle juht, Põhja-Koreast Lõuna-Koreasse põgenenud Park Sang Hak.

Lisaks filmidele tahetakse selle totalitaarse riigi elanikele saata ka transistorraadioid. Saadetised ei ole mõeldud põhjakorealaste meelt lahutama, vaid neile tahetakse tutvustada, milline on elu väljapool nende riiki.

Viimased kaks aastat on selliseid saadetisi Põhja-Korea poole teele pannud ka New Yorgis tegutsev Human Rights Foundation, mille asutas Thor Halvorssen.

Nende järgmine saadetis peaks minema 2015. aasta jaanuaris, kuid siis ei ole «The Interview» veel DVDl ilmunud.

Halvorsseni sõnul saadetakse selle filmi DVDd Põhja-Koreasse niipea kui see võimalik on. Samuti tahetakse smugeldada sinna DVD mängijaid.

Komöödiafilm «The Interview» räägib kahest USA ajakirjanikust, kes lähevad Põhja-Koreasse selle liidri Kim Jong-uniga intervjuud tegema. Tegelikult on USA Luure Keskagentuur (CIA) nad välja koolitanud salamõrvariteks, et nad Kimi tapaks.

Peaosades näeb Seth Rogenit ja James Francot. Filmi esilinastus on 25. detsembril.

Põhja-Korea teatas sellest filmist teada saades, et tegemist on nendevastase provokatsiooniga ning nende võimsa riigi ja suure juhi naeruvääristamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles