«Intervjuu» New Yorgi esilinastus jäeti häkkerite ähvarduse tõttu ära

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris esilinastuv «Intervjuu»
Detsembris esilinastuv «Intervjuu» Foto: Sony Pictures Entertainment

Filmi «Intervjuu», milles Seth Rogen ja James Franco mängivad teleajakirjanikke, kes peavad tapma Kim Jong-uni, New Yorgi esilinastus jäetakse ära. Põhjuseks on viimastel nädalatel probleeme tekitanud häkkerite grupi «Guardians of Peace» viimane ähvardus.

Teisipäeval, 16. detsembril, andis häkkerite grupeering välja hoiatuse filmi näitavatele kinodele, mainides ka 11. septembri rünnakuid. «Kas mäletate 11. septembrit 2001? Soovitame kõigil linastuste ajal kinodest eemale hoida,» kirjutas grupeering teisipäeval. «Kui teie maja asub «Intervjuud» näitava kino läheduses, soovitame teil lahkuda. Mis järgmistel päevadel juhtub, saab nimetada Sony Pictures Entertainmenti ahnuseks,» lisasid nad.

Kinodeketi Landmark esindaja kinnitas Reutersile, et New Yorgi esilinastus on ära jäetud. Siiski ei öelnud ta välja põhjust.

Häkkerite grupeering on lekitanud ka uut Sony materjali, kutsudes seda hellitavalt «jõulukingiks». Guardians of Peace sattus hiljuti avalikkuse tähelepanu alla, kui lekitas erinevaid Sony salastatud andmeid nagu firma töötajate palgaandmed ja näitlejate varjunimed.

Eestisse jõuab film jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles