Trummi ja bassi bänd iNK annab välja oma esimese albumi ning kutsub kontserdile

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

iNK on Eesti trummi ja bassi kuueliikmeline bänd, kes annab välja oma esimese kauamängiva. Album Soundhouse ilmub laupäeval, 20. detsembril.

Samal päeval annab ka iNK Sinilinnus täispika kontserti. Neid soojendab elektrooniline rühmitus Machineries of Joy. Pärast kontserti esinevad dj L.Eazy koos trompetist Ziili ja saksofonist Keio Vuttiga ning dj ja produtsent Bone.

Foto: Erakogu

Albumi Soundhouse materjal on salvestatud laivformaadis ning sellel teevad kaasa bändi liikmed Jana Abzalon, Mathei Florea, Roland Jairus, Charles Aaron Zobel, Oliver Rõõmus, Merje Kägu. Kauamängivalt leiab üheksa lugu: City Lights, Love is Magical, Far Away, We Can Do It, Come and Find Me, Frozen, Dreaming, Fading ja Farewell. Albumi materjali miksis stuudios Ago Teppand ja masterdas Charlie Chastain.

Foto: Erakogu

Bändi liikmed kirjeldavad Soundhouse albumi sünnilugu: «Esinesime selle aasta veebruaris Raadio 2 DNB auhinnagalal, mis ka salvestati. Tagantjärgi salvestust kuulates tundsime, et tahaksime oma esimese albumi anda välja samal viisil. Meile meeldib laivi olemus, selle elusus, energia ja jõud. Väga tähtis oli ka publiku olemasolu. Avalik salvestus sisaldab endas omamoodi riski, sest võimaldab teha vaid üheainsa võtte. Puudub võimalus midagi muuta. Nii nagu esinesime sellel hetkel, nii see ka kõlab. Kogu ettevalmistuse tegi keerulisemaks asjaolu, et eelneval ööl andsime kontserdi Tartus ning uneaega jätkus vaid kolmeks tunniks. Salvestuse eel aitasime meeskonnal ehitada lava ja transportisime tehnikat. Meil oli suurepärane tiim, kes aitas kogu ettevõtmise teha lihtsaks ja nauditavaks.»

iNK on kuueliikmeline Eesti bänd, kes sai Soundhouse nime all tuule tiibadesse Noortebänd 2012 finaalis. Bänd viljeleb džassisugemetega trumm ja bass muusikat. Nende lugu Frozen bääletati R2 DNB2013 parimaks Eesti trummi ja bassi looks. Soundhouse bändis on toimunud ka sellest suvest alates muutus, saksofonist Keio Vutti asemele on tulnud klahvpillide ja elektroonika eest vastutav Charles Aaron Zobel.

20.detsembril toimub INK albumi «Soundhouse» esitluskontsert Sinilinnus.

Esinevad (ajalises järjestuses) Machineries of Joy (live), iNK (live), L.Eazy + Ziil & Keio Vutt, Bone

Uksed avatakse kell 23:00

Pilet enne südaööd 6 hiljem 8 euri

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles