GALERII! Täna algas Kosmos IMAX kino piletite müük!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 16. detsembril, 2014 algas Kosmos IMAX kino piletite müük. Pileteid sai osta alates kl 12.30 kinokosmos.ee kodulehelt, esimene IMAX formaadis film linastub sel reedel kl 10.30. Alates reedest saab pileteid osta ka kassast.

Kosmos IMAX suuromanik on Tatiana Tolstaya ostis esimese kinopileti.
Kosmos IMAX suuromanik on Tatiana Tolstaya ostis esimese kinopileti. Foto: Tiit Mõtus

Piletite hinnad Kosmos IMAX kinno on: 5.70 – 11.90 EUR sõltuvalt filmi linastuse päevast ja kellaajast. Lastele (kuni 12 a) on erifilmidele piletihinna maksumuse vahemik 3.30 – 5.20 EUR.

Kliendiprogrammiga «Galaktika valvurid» liitunuile hakkavad koheselt kehtima soodushinnad. Programmiga saab liituda kinokosmos.ee kodulehel, boonuskaart on klientidele tasuta. Liikmesoodustused on 5% tavapiletite hinnast ning igal ostult kogub kaardiomanik lisaks ka boonuspunkte 3% ostusummalt. Näiteks kui ostetakse 10 EUR eest, kogutakse seeläbi oma kontole 30 boonuspunkti, mis on väärt kinos oste tehes 30 eurosenti.

Foto: Tiit Mõtus

IMAX formaadi piletihinna määrab suuresti kõrgem kulutuste määr, mis tehakse IMAX filimide tootmiseks ja näitamiseks. Kulude alla kuuluvad muuhulgas ka IMAX näitamisega seotud kulud nagu vajadus kahe 4K digitaalprojektori järgi, et täita ülisuur ekraan särava, terava ja nüansirikka pildiga.

Foto: Tiit Mõtus

Täielikult renoveeritud legendaarne kino Kosmos Tallinnas taasavab oma uksed reedel, 19. detsembril IMAX HFR 3D formaadis linastuva Peter Jacksoni Kääbiku filmitriloogia kolmanda osaga «Kääbik: Viie väe lahing».

Foto: Tiit Mõtus

Tegemist saab olema IMAX HFR 3D formaadi esmaesitlusega Põhja- ja Baltimaades. Avafilmina näidatav Kääbiku filmitriloogia kolmas osa «Kääbik: Viie väe lahing» üllatab vaatajat arvukate eriefektidega.

Foto: Tiit Mõtus

Kokku saab olema kinos Kosmos IMAX kolm saali. Suurimat, 325- kohalist saali, nimetatakse kasutatava tehnoloogia järgi IMAX.

Foto: Tiit Mõtus

Lisaks IMAXsaalile on kompleksis veel kaks väiksemat saali, kummaski 50 kohta.

Kosmosekino väikesed saalid said avaliku nimekonkursi tulemusena oma nimed filmilavastaja Stanley Kubricku ja ulmekirjaniku Stanislaw Lemi järgi.  Kubricku saalis on võimalik nautida uusimat helitehnoloogiat läbi Dolby Atmos ruumilise heli nüansirikka helipildi.

Foto: Tiit Mõtus

Kodulehel www.kinokosmos.ee saab registreeruda ka kinouudiste saajaks. Registreerunutele saadetakse alati esimesena värsket infot filmide linastumiste kohta. Kinno on planeeritud ka restoran Naboo ning laste mängutuba, mis avatakse mõne aja pärast.

Foto: Tiit Mõtus

IMAX: lühend väljendist Image MAXimum.

IMAX-i kõige suurem saladus peitub ekraani suuruses. Ligikaudu 300 m2 suuruse ekraani pildiga katmiseks on vaja lausa kahte 4K digitaalkino projektorit, mis töötavad üheaegselt, tagamaks säravaima ja nüansirikkaima pildi. Pilt on suurem, kui inimese vaateväli ja pildi piir tegelikkusega hajub. IMAX-i helisüsteem on sedavõrd täiuslik, et kuuleks isegi seda kuidas kärbes toa teises nurgas lendab.  Filmi vaatamine uues IMAX kinosaalis on elamus, mida tunnetad iga oma keharakuga. Lisaks: https://www.imax.com/about/

Foto: Tiit Mõtus

Kosmos IMAX hoonest: 1964. aastal avatud Nõukogude Liidu esimene panoraamkino on projekteeritud Ilmar Laasi ja Udo Ivaski poolt. Tollel ajal ulatus ekraani suurus 228 ruutmeetrini. Kohalviibimise efekti saavutati 9-kanalise heli abil, mis kostus saali 96-st kõlarist.  See oli tolle aja kõige suurem ja kaasaegsem kinosaal Balti riikides. Aastal 1997 tunnistati kinomaja Kosmos kultuurimälestiseks.

Foto: Tiit Mõtus

Kosmose kino vanim töötaja Guno Kaljula ning tänane juht Rein Palosaar.

Kosmos IMAX renoveerimise nurgakiviks sai paigaldatud 11. aprillil käesoleval aastal ehtne kosmose objekt – Sihhote-Alini meteoriit, mis langes Maale 12. veebruaril 1947. aastal. 

Foto: Tiit Mõtus

Renoveeritud kinokompleksi maksumuseks on 3 miljonit eurot.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles