Rahvusvaheliste konkursside laureaat Filipp Kopatševski esineb Tallinnas!

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheliste konkursite laureaat  Filipp Kopatševski - klaver
Rahvusvaheliste konkursite laureaat Filipp Kopatševski - klaver Foto: Promopilt

Kaheksa rahvusvahelise konkursi laureaat ning Moskva riikliku akadeemilise filharmoonia  projekti «XXI sajandi staarid» osaleja, Filipp Kopatševski, olles vaid 23-aastane, on juba saanud publiku armastuse ja tunnustuse osaliseks. Tema kontserdid toimuvad regulaarselt Suurbritannias, Saksamaal, USAs, Hollandis, Prantsusmaal, Itaalias, Kreekas, Poolas, Hispaanias ning mitmes Venemaa linnas.

Erilise populaarsuse on klaverivirtuoos F. Kopatševski saavutanud Jaapanis, kus noor solist, koostöös NHK telekompaaniaga, salvestas plaadi Chopini klaveriteostega.

«Kopatševski poolt mängitud esimestest nootidest alates on tunda pianisti tugevat individuaalset lüürikat. Klaver justkui laulab ning tänapäeval on see väga haruldane omadus, mis on tavaliselt omane romantilisele maailmatunnetusele. Oma mängus säilitab pianist selguse, tema fraasid on kaunid ning plastilised....»

Muusik on esinenud maailma parimate orkestritega ning teinud koostööd selliste tuntud dirigentidega nagu Mstislav Rastropovitš, Jevgeni Kolobov, Vladimir Spivakov, Mihhail Pletnev, Jurij Simonov, Andrew Gurley, William Noll, Bjärte Engeset, Charles Olivieri-Munroe, Maksim Vengerov, Paul Watkins jpt.

Filipp Kopatševski on mitmete rahvusvaheliste muusikafestivalide osaleja nii oma kodumaal kui ka välisriikides: Arts Naples World Festival (USA), Colmaris (Prantsusmaa), «Vladimir Spivakov kutsub», «Staaris Baikalil»,

Crescendo, «Denis Matsuev kutsub» jmt. Samuti on Kopatševski osalenud koreograafi Benjamin Millepiedi balleti «Without» rahvusvahelisel esietendusel Maria teatri laval.

Programm:

1. Osa          

2. Osa

R. Schumann «Karneval»  F. Schubert – F. Liszt. Valss-kapriis «Viini õhtud»

L. Janáček Sonaat 1905    F. Liszt Sonaat si-minoor

Piletid on kõikides Piletilevi müügipunktides.

Lisainfo: www.fortius.ee

Copy
Tagasi üles