National Geographic näitab dokumentaalsarja maailma lennuliikluse sõlmpunktist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai lennujaam
Dubai lennujaam Foto: FOX International Channels Estonia

Täna linastub teaduskanalil National Geographic dokumentaalsari Dubai lennujaamast, mis on üks maailma lennuliikluse sõlmpunkte.

Eetrisse jõuab dokumentaalsarja teine hooaeg, mis tutvustab lennujaama telgitaguseid ning annab ülevaate kiireloomulistest olukordadest, millega lennujaama 90 000 töötajat kokku puutuvad.

Dokumentaalsarja «Dubai superlennujaam» teine hooaeg näitab, millistele probleemidele otsivad lahendusi lennujaama tollitöötajad, insenerid ja lennuliikluse kontrollkeskus. Lennujaam on otsustanud remontida kahte peamist lennurada, mille uuendustööd peavad valmis saama 80 päeva jooksul. See paneb lennujaama töötajad ning eriti lennuliikluse kontrollkeskuse meeskonna lisapinge alla olukorras, kus reisijate sissevool niigi iga päevaga kasvab.

Igasugune viivitus Dubai lennujaamas mõjutab lende üle maailma ning töötajad seisavad tihti valiku ees, kas hoida lende kinni või jätta reisijaid maha. Tollitöötajad peavad tihedas reisijatevoos märkama ja pidama kinni kahtlaseid pagaseid, mis võivad sisaldada midagi illegaalset. Teises hooajas leiavad tollitöötjad 24 kilogrammise heroiini laadungi, mis on kümne aasta jooksul suurim selles lennujaamas saadud narkosaak.

10-osaline dokumentaalsari «Dubai superlennujaam» on eetris esmaspäeviti kell 20.00 National Geographic kanalil.

Põnevaid numbreid Dubai lennujaamast:

66 miljonit reisijat aastas

2,4 miljonit tonni kaupu aastas

180 000 reisijat päevas

90 000 töötajat

260 sihtkohta

39 lennukit tunnis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles