Raamat paljastab: Putin kiusas koerakartlikku Merkelit ja poseeris üleolevalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja labrador
Angela Merkel ja labrador Foto: Youtube

Saksamaal ilmus kantsler Angela Merkeli elulugu, milles paljastub nii mõndagi maailma suurte juhtide, kaasa arvatud Venemaa presidendi Vladimir Putini kohta.

Isegi koerast võib saada ettur poliitilisel malelaual, kuna Putin teadis, et Merkel kardab koeri, edastab Helsingin Sanomat.

«Äkki läks uks lahti ja musta värvi labrador Koni (Putini koer) jooksis ruumi, nuusutas Merkelit ja jäi tema jalgade juurde lamama. Kaamerad jäädvustasid olukorra. Merkelil oli näol ehmunud ilme ja ta hoidis oma jalad kramplikult koos. Putin seevastu istus oma toolil lõdvestunult ning nautis olukorda. Tegemist oli üleoleva poseerimisega,» kirjeldas ajakirjanik Stefan Kornelius Merkeli visiiti 2007. aastal Putini Musta mere äärsesse suvilasse.

See lugu on täismahus Kornelius raamatus «Angela Merkel: kantsler ja tema maailm».

Tegemist oli teise korraga, mil Putin Merkelit koeraga hirmutas.

Esimene kord oli 2006. aastal kui Merkel kohtus Putiniga Moskvas.

Putin on teiste riikide poliitikutega igasuguseid trikke teinud, kuid tundub, et koeratembud jätsid Merkelile sügava jälje.

Tobe käitumine on mõjutanud eelkõige koeraomanikku, mitte koera.

Ukraina kriisi süvenedes on Venemaa suhted lääneriikidega halvenenud. Merkel ei ole enam nõustunud Putiniga nelja silma all vestlema, vaid ainult ametlikel kokkusaamistel, kus on ka teisi poliitikuid.

Merkel ja Putin suudavad üksteisega tegelikult edukalt vestelda, sest Putin räägib saksa ja Merkel vene keelt. Samuti on neil ühine Ida-Saksa taust.

Putin töötas 1980. aastate lõpul KGB ohvitserina Ida-Saksamaal Dresdenis. Merkel töötas füüsikuna ning elas Ida-Berliinis.

«Kui 9. novembril 1989. aastal Berliini müür nii-öelda murdus, oli Merkel saunas. Teda on selle eest hiljem pilgatud,» kirjutab Kornelius.

Pärast sauna läks Merkel Lääne-Berliini ja sattus koos võhivõõrastega pidutsema.

Berliini müüri langemine mõjutas miljonite inimeste elu, kaasa arvatud Angela Merkeli ja Vladimir Putini oma.

Merkel sai nüüd vabalt liikuda ning Putin oli sunnitud tagasi kodumaale minema.

Saksamaade ühinemine ja Nõukogude Liidu kokkuvarisemine tõi kaasa ühe etapi lõpu ning andis uutele inimestele võimaluse.

Seda kasutasid ära nii Merkel kui Putin.

Raamatus seisab, et kui Berliini müür ei oleks varisenud, ei oleks Merkel praegu maailma üks mõjuvõimsamaid poliitikuid.

Nii Merkeli kui Putini tõus võimule oli väga kiire, sest juba 2000. aastal sai Putinist Venemaa president  ning kohe pärast seda sai Merkelist Saksamaa suuruselt teise partei, kristlike demokraatide erakonna juht.

Angela Merkelist on Saksamaal ka varem raamatuid välja antud, kuid Kornelius on lisanud mahlakaid ja värvikaid nüansse kantsleri elust.

Raamatu teeb tõsiseltvõetavaks Korneliuse pikaajaline poliitikakogemus, sest on ta on kajastanud Saksa poliitilisel maastikul toimuvat paarkümmend aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles