Supermodell Beverly Johnson rääkis hirmuäratavast kokkupuutest Bill Cosbyga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beverly Johnson
Beverly Johnson Foto: CNN

Legendaarne supermodell Beverly Johnson väidab, et koomik Bill Cosby pani 1980. aastate keskel tema joogi sisse uimasti.

Johnson, kellel oli toona eksmehe Danny Simsiga käimas tuline vaidlus lapse hooldusõiguse üle, kutsuti «The Cosby Show» prooviesinemisele, vahendab Us Weekly. Ta kohtus sarja osatäitjate ja Cosbyga ning talle tundus, et mees on siiralt huvitatud tema karjäärialasest abistamisest.

Pärast kohtumist kutsus Cosby ta enda juurde prooviesinemisele ja Johnson võttis kaasa oma tütre Anansa. Kõik kulges hästi ja Cosby pakkus, et ta võiks uuesti tema juurde tulla käsikirja lugema. 

Kui Johnson uuesti Cosbyle külla läks, pakkus mees talle cappuccinot ja palus tal purjus inimest mängida. Johnson pidas seda kummaliseks, sest ta kandideeris raseda naise rollile.

«Ütlesin talle, et ma ei joo nii hilja pärastlõunal kohvi, sest mul on pärast raske magama jääda. Ta käis peale ja rõhutas, et tema espressomasin on maailma parim ja lubas, et ma pole eales nii head cappuccinot maitsnud,» meenutas Johnson.

Johnson pidas Cosbyga vaidlemist tobedaks ja võttis kohvi vastu. Ta sai kiiresti aru, et joogi sees on uimasti.

«Lubage seletada - ma olin tippmodell seitsmekümnendatel, ajal, mil narkootikumid olid pidudel ja fotosessioonidel sama tavaline nagu pudelivesi tervisespaas. Ma olin eksperimenteerinud mitmete tujutõstjatega. Sain pärast teist sõõmu aru, et joogis, mille Cosby mulle andis, on väga tugev uimasti,» kirjeldas naine.

Kui ta tasakaalu kaotama hakkas, nõjatus ta Cosbyle ja ütles talle: «Sa oled s*tapea, on ju nii?» Naine hakkas teda valjul häälel sõimama ja see ärritas Cosbyt.

«Mäletan, kuidas ta mu tiraadi peale vihaseks sai, mu vasakust käsivarrest haaras ja mu 50-kilose keha jõuga trepist alla tiris. Kartsin, et sellise rabamise peale võin kaela murda.»

Cosby kutsus talle seejärel takso ja saatis koju. Seda, kuidas ta täpselt oma koju voodisse jõudis, naine ei mäleta.

Paar päeva hiljem otsustas Johnson helistada eranumbrile, mille Cosby talle oli andnud. Telefoni võttis vastu Cosby abikaasa Camille ja ütles, et on hilja ning soovitas tal paremal ajal tagasi helistada. Johnson seda ei teinud.

«Ühel hetkel sai selgeks, et tegemist oleks kaotatud lahinguga mõjuvõimsa mehe vastu, kes on nii kalk, et mitte ainult ei uimastanud mind, vaid andis mulle ka telefoninumbri oma magamistuppa. Mis lootust oleks võidelda kellegagi, kes on nii julgelt ülbe ja puutumatu? Nagu teistelgi naistel oli mul liiga palju kaotada, et Bill Cosbyt süüdistama hakata. Mul oli karjäär, mis oleks loo avalikustamisel kõvasti kannatanud. Ma poleks seda saanud lubada, arvestades mu toonast kallihinnalist lahutusprotsessi.»

Johnson otsustas oma loost rääkida pärast seda, kui oli kuulnud teiste naiste süüdistustest. Cosbyt on seksuaalvägivallas avalikult süüdistanud üle 20 naise, kelle seas on ka supermodell Janice Dickinson.

«Olen aastate jooksul kohtunud mitmete naistega, keda Cosby on rünnanud. Paljud ei julge praegugi sellest rääkida. Ma ei saanud enam vait olla ja vaadata, kuidas teisi naisi teotatakse ja häbistatakse millegi eest, mida ma tean, et on tõsi.»

Johnsoni sõnul pelgas ta juhtumist rääkida ka seetõttu, et Cosby on mustanahaliste kogukonnas üks suuremaid iidoleid ja eeskujusid.

77-aastane Cosby on süüdistusi eitanud ja pole väited pikemalt kommenteerinud.

62-aastane Beverly Johnson oli 1974. aastal esimene mustanahaline naine, kes poseeris ajakirja Vogue esikaanel. The New York Times nimetas Johnsoni üheks 20. sajandi mõjukamaks inimeseks moetööstuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles