Battle of ESTi salapeol ajavad rahvast kuumaks Tommy Cash ja hiphopi DJd välismaalt

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOMMY CASH`I RAJU PLAADIESITLUS TELLISKIVI ROHELISES SAALIS
TOMMY CASH`I RAJU PLAADIESITLUS TELLISKIVI ROHELISES SAALIS Foto: Viktor Burkivski

Täna õhtul ähvardab Tartus ühel salajasel peopaigal katus pealt lennata, sest mitteametlik breigi maailmameistrivõistlus lööb ülikoolilinna tantsijatest ja heast biidist umbe. 

Battle of Est ehk BOE on mitteametlik breigi maailmameistrivõistlus ning toimub 13. detsembril Vanemuise kontserdimajas juba 14. korda, tuues Eestisse kõigi kolme maailma tänavatantsu tippvõistluse võitjameeskonnad. Pärast tuliseid võitlusi, mis klaaritakse parimate breikarite, hiphoptantsijate jt auhindamisega, oodatakse kõiki koos tantsijatega auru välja laskma peol, kus ootab ees tõeline ekskursioon hiphopi, tantsu, funk'i ja bboy maailma: peo DJ’de nimistu koosneb mitte vaid Eesti, vaid ka välismaa parimatest breigirütmide miksijatest. 

Peaesinejatena lendavad lavale äsja tasuta allatõmmatava albumiga maha saanud Eesti hetke üks põnevamaid ning plahvatusohtlikumaid artiste Tommy Cash, kes iseloomustab ennast nii: "Vene vaibad, kentaurid, rohelised laserid ja Adi liibukad. See Dali vuntsiga trikster tõmbab sul vererõhu üles ja hoiab seda oma enigmaatilise ja adrenaliinist pulbitseva lavahoiakuga laes!”

Väliskülaliste duo J-Flames ja Ruinz Ason (UK) toovad endaga briti biiti. Muusik, räppar ja produtsent Ruinz Ason tuleb Tartusse Lõuna-Londonist. Sündinud muusikute perekonda, peab ta oma suurimateks mõjutajateks lemmikuid Bob Marley't ja Prince'i. Viimastel aastatel Londonis mainet ja kuulsust kogunud kontseptsionaalse lüürika, visuaalse ja musikaalse piiride ületamisega. Ta viimane reliis "The Dubtrap Experience" ühendab erinevaid žanreid nagu dub, hiphop, dubstep, trap & reggae ja ta on pälvinud ohtralt tunnustust SBTV, BBC RADIO 1, Radio6, Capital Extra (ChoiceFM), Worldstar Hiphop auhindade näol. J-Flames on DJ ja produtsent Kagu-Londonist, kes on lisaks Ruinzile produtseerinud muusikat nii tunnustatud kui ka tõusvatele tähtedele Dj Ironik, Sincere, Fekky, Genesis Elijah, Big Cakes ja paljud teised. 

Ka lasevad oma parimad plaadid käiku Ukrainas sündinud, kuid Itaalias resideeruv DJ UraGun, kes on bboy kultuuri rohkesti panustanud ning kuulub ka maailma suurima breigiorganisatsiooni BBoyWorld ametlike DJde hulka, ning DJ Nobunaga Hollandist. 

Eestlastest tantsitavad rahvast siinne hiphopi raskekahurvägi. Legendaarne DJ Möls on Battle of ESTil tantsulahingutele taustaks live’is plaate keerutanud juba 15 aastat. DJ Koldun on aga juba 20-aastase karjääriga Eesti hiphopi, d’n'b ja tantsumusa DJ, kes on oma rahvusvahelise haardega esinenud Euroopa suurlinnades.

Teiselt lavalt kostavad aga puhas välk ja igihaljad klassikud, kui plaadimasinate taha lastakse VÄLK DJ’d Kadi Adrikova ja Ott Kelpman.

Pidu hakkab kell 23, kohe pärast võitjate väljakuulutamist Vanemuises. Pilet 5 eurot, vanusepiir on 18. eluaastat. Asukoht avalikustatakse peo Facebooki lehel!

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles