Pildid: Saksamaal tegutseb jõuluvana postkontor

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Brandenburgi lähedal asuvas Himmelpforti külas asuv postkontor tegeleb jõuluvanale kingisoovidega saadetud kirjadele vastamisele.

Jõuluvanapostkontor avas uksed 6. novembril ning nüüdseks on kogu maailmast saadetud jõuluvanale 150 000 kirja, edastab The Local.

Neile kirjadele vastavad jõuluvana abilised, kes oskavad 16 keelt.

Kirjadele tõi kolmapäeval lisa Saksa pereminister Manuela Scheswig, kui saabus oma kodukoha Mecklenburg-Vorpommerni koolilaste kirjadega jõuluvanale.

Saksamaa jõuluvana postkontori tegevus sai alguse juba 1984. aastal kui kohalik postkontoriomanik märkas, et kirjade seas kahte kirja, mis olid suunatud jõuluvanale. Üks kiri oli Berliini ja teine Saksimaa lapselt.

Ta ei tahtnud laste unistusi lõhkuda ja saata need tagasi adressaat tundmatu märkusega, vaid otsustas ise neile vastata.

Saksamaal hakkas levima jutt, et Himmelpfortis on jõuluvana postkontor ning 1990. aastatel sai see umbes 2000 jõuluvanale suunatud kirja aastas.

1995. aastal langetas Saksa Post otsuse seda ebatavalist postkontorit abistada, andes jõuluvana postkontorile ametliku staatuse.  

Kirjadele vastatakse siis, kui need jõuavad jõuluvana abilisteni vähemalt kümme päeva enne jõululaupäeva.

Kirja saatja peab adressaadiks märkima An den Weihnachtsmann, Weihnachtspostfiliale 16798 Himmelpfort (Jõuluvanale, jõulupostkontor 16798 Himmelpfort) ning ka oma nime ja aadressi.

Vahel on kirjadele lisatud ka omatehtud piparkooke ja küpsetisi.

Himmelspfort asub Berliinist 95 kilomeetri kaugusel põhjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles