Olivia de Havilland on viimane elusolev «Tuulest viidud» staar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olivia de Havilland filmis «Tuulest viidud»
Olivia de Havilland filmis «Tuulest viidud» Foto: Wikipedia.org

Hollywoodi klassikafilmi «Tuulest viidud» ekraanile jõudmisest täitub 15. detsembril 75 aastat.

98-aastane Olivia de Havilland (Melanie Wilks) on viimane elusolev «Tuulest viidud» staar, kirjutab väljaanne Garden and Gun.

Scarlett O´Harat mänginud Vivien Leigh suri 53-aastasena 1967. aastal tuberkuloosi. Ta abikaasat Rhett Butlerit  mänginud Clark Gable suri 59-aastasena isheemiatõve tagajärjel.

Scarletti armuobjekti Ashley Wilkesi mänginud Leslie Howard hukkus 50-aastasena Teises maailmasõjas kui ta lennuk sakslaste poolt alla tulistati.

Hollywoodi produtsent David O. Selznicki legendaarse filmi kinoekraanile jõudmisest möödub nüüd 75 aastat.

Kui Melanie Wilkesi osatäitjat otsiti, helistas režissöör George Cukor de Havillandile ja küsis, kas naine tahaks teha midagi seadusega vastuolus olevat.

Näitlejannal oli leping filmistuudioga Warner Brothers, kuid «Tuulest viidud» tegi Culver Studios.

De Havilland andis hiljuti intervjuu, milles selgitab, et sai stuudiojuhi Jack Warneri nõusoleku selles filmis osalemiseks alles pärast seda kui oli oma probleemist rääkinud Warneri naisele.

Cucorist aga loobuti üsna kiiresti ning tema asmele  võeti režissööriks Victor Fleming.

«Victor oli õige inimene selle filmi ržissööriks. Ta oskas anda head nõu ning näitas, kuidas ma Melanie rolli mängima peaksin. Victor andis nõu, et Melanie on hea inimeste ja elu vaatleja ning selle tõttu langetab õiged otsused,» lausus de Havilland.

Filmi esilinastusel istus Olivia de Havilland kõrvuti filmi tegemiseks raha andnud ajalehe New York Herald Tribune omaniku Jock Whitney, «Tuulesti viidud» romaani autori Margaret Mitchelli ja viimase abikaasaga.

Staari sõnul vaatasid kõik filmi hiirvaikselt, pärast filmi lõppu vallandus metsik aplaus.

Wikipedia: «Tuulest viidud» on 1939. Aastal Hollywoodis valminud draamafilm, mis põgeneb Margaret Mitchelli samanimelisel romaanil.

Film sai kaheksa Oscarit.

Film räägib USA kodusõjast põhja- ja lõunaosariikide vahel ning aristokraatliku ja orjapidajaliku lõuna elustiili kokkuvarisemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles