Brigita Murutar ema kirevast elust: ma mõistan teda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigita Murutar
Brigita Murutar Foto: Kanal 2

Brigita Murutar rääkis Kanal 2 saates «Avameelselt» vanemate Kati ja Alo Murutari lahutusest ja elust kuulsa emaga.

«Minu jaoks tegi asja lihtsaks see, et ma ei pidanud pooli valima. Mulle ei jäetud isegi seda võimalust, et vali, kas lähed isa või ema juurde. See hetk, kui tuli lahutus, oli täiesti loomulik ja loogiline, et lähen emaga kaasa, sest ema oli minu jaoks jumal nagu iga väikese lapse jaoks,» rääkis Brigita.

Lahkuminek mõjus rängalt just isale, kuna perekonna kaks väiksemat tütart kolisid tollal isast lahku elama.

«Sealt edasi paar aastat lõi see teadmine, et mu vanemad ongi lahus ja et mida see minu jaoks tähendab.

Ma ei näinud tegelikult seda, kuidas see isa mõjutas. Otsus lahku minna tuli mu ema poolt. Nii see oligi isale oluliselt raskem,» usub Brigita.

Emaga elades sai Brigita osa tema väga kirevast elust.

«Eks ta selline paras sasipundar oli,» meenutas Brigita perioodi, mil ema iga natukese aja tagant uue mehe koju tõi. «Ma ei olegi enda jaoks lahti mõtestanud, mis siis too aeg täpselt juhtus.»

Lauljatar sai ema kavaleridega hästi läbi, ehkki mõnikord tuli ette vihahetki. «Ma olen selline inimene, et ma ei oska vihane olla inimeste peale. Võibolla see, et ema ise polnud sellega päris rahul, oli põhjus, miks see mind kohati häiris.»

Kroonika peol abiellumise ja muude sääraste trikkide üle oskavad nad mõlemad nalja visata.

«Mis parata, mu ema on selline kunstiinimene ja showinimene. Eks tal on see geenides ja ta on seda mulle ka natuke andnud. Ja ma mõistan teda.»

Brigita sõnul on inimesed mõnikord kommenteerinud tema ema pööraseid ettevõtmisi.

«Sellise koha peal on mul kombeks öelda, et see, mida mu ema teeb, ei ole minu asi. Ja, ta on mu ema, aga mis siis? Kui tema otsustab midagi teha, on see täiesti tema otsus. Ta on täiskasvanud inimene ja mida mul seal öelda on,» märkis Brigita.

Brigital on siiski olemas usk, et armastus võib kesta surmani. 

«Müts maha minu vanavanemate ees, kes on koos olnud üle 50 aasta. Jah, neil on nääklemisi, aga nad on kõige armsam paar, keda ma üldse tean. Tänu neile usun, et see on igaühega võimalik,» sõnas Brigita. Tegemist on tema isa vanematega: «Võibolla see oligi üks põhjus, miks mu isa jaoks oli lahutus üliraske.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles