100-aastane kitarr, 40ndate Ameerika mikrofon ja uus singel Mauno Meesitilt

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliinis elav Eesti laulja ja muusikakirjutaja Mauno Meesit
Berliinis elav Eesti laulja ja muusikakirjutaja Mauno Meesit Foto: Renee Altrov

Berliinis elav Eesti laulja ja muusikakirjutaja Mauno Meesit, kes siiani Sinise nime all elektroonilist muusikat välja andnud, avaldas uue laulu «Blue Bird», mis on esimeseks tutvustuseks tema 2015 aastal enda nime all ilmuvale albumile.

Meesiti uues loomingus kõlavad 100 aasta vanune Austria parlorkitarr, 1940ndate Ameerika mikrofoniga salvestatud vokaalid, häälestamata klaver ning kodusalvestustest sämpeldatud rütmipartiid.

Foto: Renee Altrov

«Olen inspireeritud akustilistest instrumentidest ja mikroskoopilistest helidest, mida hakkad kuulma, kui hetkeks seisma jääd ja kuulad, kuidas helid vaikusega mängivad. Vaikus ei ole tühjus. Tal on alati enda heli, mis hoiab kõike ümbritsevat koos. Soovisin salvestades tabada seda tunnet, mis mul tekib, kui olen üksi koos kitarriga väikeses hämaras toas ja laulan ainult endale. Salvestasin laulud nii lähedalt ja vaikselt, et kuulajal tekib peaaegu tunne nagu laulaksin neid lugusid tema kõrval. Seepärast kannab minu uus album ka nime «Closer» - Lähemal,» selgitas Meesit

Foto: Renee Altrov

Kuigi see saab olema Mauno Meesiti esimene album enda nime all, on ta varem avaldanud 2 albumit oma elektroonilise muusika projektiga Sinine. Ta on kirjutanud muusikat ka mitmele teatrilavastusele ja teleseriaalile, on auhinnatud ja nomineeritud Eesti muusikaauhindadel ning edukalt figureerinud Eesti ja välismaistes pop ja alternatiivmuusika edetabelites juba aastaid.

Uue plaadimaterjaliga on Meesit oma loomingus keeranud uue lehekülje ja pakub kuulajale edaspidi lisaks Sinise elektroonilisele muusikale ka akustilist ja minimalistlikumat loomingut. 

Album «Closer» näeb ilmavalgust 2015 aasta esimesel poolel ning selle avaldab Meesiti enda label Grainy Records.

Lisainfo kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles