Arstid Bürkland ja Levin ehitavad täna õhtul silda ida ja lääne vahele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adik Levin
Adik Levin Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna õhtul kell 19.00 toimub Rahvusraamatukogu suures saalis Alkeemia Akadeemia, kus iidse oriendi ja moodsa lääne meditsiini tervisetarkusi jagavad arstid Rene Bürkland ja Adik Levin. Toimub ka Raadio 2 saate «Hallo, Kosmos!» avalik salvestus ja nagu kombeks saab esinejatelt oma küsimusi küsida ka publik.

«Lääne meditsiini armastatakse nimetada tõenduspõhiseks. Ei vaidlusta, et lääne kõrgtehnoloogiline meditsiin on teinud tohutu kvalitatiivse hüppe positiivses suunas, kuid eriti krooniliste haiguste valdkonnas on läänelik meditsiin suhteliselt noor ja otsib veel oma õiget teed ja siin võiks ida (eriti hiina) meditsiin olla suureks toeks ja abiks, et patsienti tõeliselt aidata,» räägib mõlema tervisesüsteemi tugevustest seeniorarst Adik Levin, kes on õppinud Leningradis, teinud teadustööd Kasahstanis ja revolutsiooni Tallinna Lastehaigla vastsündinute osakonna juhina ning on tuntud oma toitumisnõuannete poolest.

 «Minu jaoks on oluline nii hiina kui lääne meditsiini tugevate külgede kasutamine patsientide ravis ehk siis koostöö kahe meditsiini vahel,» sõnab armastatud arst Rene Bürkland, kelle haridus pärineb Tartu Ülikooli arstiteduskonnast ja Tallinna Ülikooli psühholoogia teaduskonnast kui ka Nanjingija Beijingi Hiina meditsiini ülikoolist, kus ta õppis hiina keelt, akupunktuuri, taimeravi, qigong'i ja tuina massaaži.

Hiinas pikalt elanud ja töötanud tohter jõudis Eestisse tagasi 2009. aastal ning tegeleb nüüd ravimise, loengute pidamise ja hiina meditsiini keskuse arendamisega.

 Rene Bürklandilt ilmus hiljuti raamat «Tervise alkeemia» ja Adik Levinilt ilmus sel sügisel ilmus raamat «Dr. Levini tervisenõuanded. Tervisest ja toitumisest kogu perele».

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari, mida salvestab Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!». Vestlusringides osalevad kõnelejad ja nende poolt käsitletavad teemad pakuvad elukogemust ja läbitunnetatud teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles