Maavalitsuses saab fotosid vaadata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotograaf Aldo Nõmmele meeldib kõige rohkem pildistada loodust.
Fotograaf Aldo Nõmmele meeldib kõige rohkem pildistada loodust. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandi maavalitsuse (Vabaduse plats 2) teise korruse fuajees saab vaadata Viljandi fotograafi Aldo Nõmme fotonäitust.

Aldo Nõmme hinnangul oli tal raske sellele näitusele mingit nime panna või ülesseatud piltidele selget ühist nimetajat leida. “Olen seal välja pannud nii klassikalisi loodusfotosid kui ka detailsemaid kaadreid puutüvedest, kus kõnelevad kaasa nii valgus kui puukoore faktuur. Samuti on paar Viljandi vaadet ja muidki pilte,” selgitas ta.

Aldo Nõmme (sündinud 1943. aastal) alustas pildistamisega IX klassis. Enda sõnul meeldibki talle pildistada peamiselt loodust ja erinevaid üritusi, samuti teha fotoreportaaže. “Kõige vähem soovin aga pildistada inimeste portreesid,” tunnistas fotograaf.

Aldo Nõmme on olnud eluaeg metallitöö tegija. Ta töötas kokku 37 aastat ettevõttes, mis praegu kannab nime aktsiaselts Viljandi Metall.

Kui Viljandi Metall andis firma 15. aastapäevaks välja meeneraamatu, siis kolmandik raamatus olevatest piltidest olid just Aldo Nõmme tehtud. Kui aga koostati Viljandi KEK-i ajalugu, siis olid tema tehtud pooled kokku 350-st pildist. Lisaks tegi Nõmme trükikõlbulikuks kõik kogumikus ilmunud fotod.

Aldo Nõmme fotonäitus jääb maavalitsuses avatuks kuni septembri lõpuni ja seda saab vaadata tööpäeviti kella 8–17.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles