Pildid: Triin Tulevit oli kohtuistungil lohutamas parim sõbranna Gerli Rosenfeld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seltskonnakaunitar Triin Tulevi ja ärimees Rasmus Vesiloo kohtusaaga jätkub. Täna selgusid ekspertiisi tulemused.

Foto: Postimees.ee/ Viktor Burkivski

Tänasel istungil tegid oma nägemusest juhtunu kohta kokkuvõtted nii Triin Tulevi esindaja Maria Mägi (pildil), Rasmus Vesiloo advokaat Aadu Luberg kui ka prokurör. Samuti sai oma lõppsõna öelda Vesiloo, vahendab Postimees.ee

Süüdistuse kohaselt seltskonnategelast Triin Tulevit väärkohelnud Rasmus Vesiloo korduva terviseekspertiisi tulemused kinnitasid, et Vesiloo oli peksmise vältel võimeline oma tegudest aru saama, ta ei kannatanud unehäire või teiste psüühikahäirete all. Küll oli aga mees alkoholijoobes.

Foto: Viktor Burkivski

Maria Mägi kirjeldas põhjalikult taas peksmise õhtut mullu 24. augustil ja 25. augusti ööd. Peale pikka kokkuvõtet tegi kohus pausi ning Triin Tulev lahkus saalist nuttes.

Foto: Viktor Burkivski

Triinu oli kohtuistungil lohutamas parim sõbranna Gerli Rosenfeld.

Foto: Postimees.ee/ Viktor Burkivski

Mägi (pildil) leidis oma kokkuvõttes, et Vesiloo on oma tegude eest vastutav ning põhjustanud Tulevile kannatusi, millest pole naine tänaseni taastunud. Seetõttu olevat põhjendatud ka 20 000 euro suurune tsiviilhagi. Kui advokaadid Tulevit haiglas vaatamas käisid, olevat nad esialgu pidanud põhjendatuks isegi kordades suuremat nõuet.

Luberg rääkis oma kokkuvõttes, et pole endiselt selge, milline osa süüdistusest on tõendatud või mitte. Samas ütles Luberg, et Vesiloo ei ole välistanud, et ta kannatanut lõi. Endiselt polevat aga selge, kas ta oli teo toimepanemise hetkel süüdiv või mitte. Samuti pole teada, kui palju Vesiloo Tulevit lõi. Seda on nentinud ka prokurör, kelle kinnitusel pole midagi imeks pandavat selles, et kannatanu ei suuda meenutada, mitu korda teda rünnati.

Lubergi sõnul on kannatanu suurendanud korduvalt löökide arvu ning väitnud viimati kohtus, et neid on olnud isegi rohkem kui 60. Löökide arv ja nende intensiivsus polevat aga usutavad ja ei vasta Lubergi hinnangul vigastustele.

Foto: Postimees.ee/ Viktor Burkivski

Vesiloo ütles oma lõppsõnas kohtule, et on elanud poolteist aastat erinevate ähvarduste ja valede saatel.

«Pean nentima jälle, et Triinu väited minu osas üllatavad mind. Tal on vaja näidata mind meedias vägivaldse inimesena, ma mõistan tema motiive ja saan kõigest aru,» ütles Vesiloo kohtule. «Loodan, et kohus arvestab tõendeid ja kaalub neid hoolikalt otsuse kujundamisel. Ma ei ole Triin Tulevile elu jooksul tahtlikult haiget teinud».

Foto: Postimees.ee/ Viktor Burkivski

Otsus tehakse 15. detsembril

Veel taotles Luberg, et Tulevi kirjutatud raamat arvataks täiendavate tõendite hulka, kuhu ka ETV saates «Pealtnägija» antud ütlused arvati. Nimelt kinnitas Luberg, et raamatus on avaldatud loata detailne kirjeldus kohtuasja kohta. Samuti luges Luberg raamatust välja, et Tulev oli teadlik Vesiloo unehäirest.

Kohtunik kinnitas, et kohus ei hakka tegema kirjanduskriitilist ja juriidilist analüüsi Tulevi raamatule ja kannatanu ütluste usaldusväärsuse kontrollimiseks on kohtul piisavalt materjali. Samuti kinnitas kohtunik, et meedia vahendusel kohust mõjutada ei õnnestu.

Rasmus Vesilood (30) süüdistatakse teise inimese tervise kahjustamises, löömises, peksmises ja valu tekitamises, mille eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Süüdistuse kohaselt peksis Rasmus Vesiloo oma rasedat elukaaslast Triin Tulevit mullu ööl vastu 25. augustit näopiirkonda korduvalt, tagus kannatanut vastu seina, istus kõhu peale ja lõi jalge vahele. Tulev on esitanud 20 000 euro suuruse tsiviilhagi.

Vesiloo oli ka esimese ekspertiisi kohaselt alkoholijoobes, kuid võimeline oma tegevusest aru saama.

Kohus teeb otsuse 15. detsembril.

Vaata pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles