Video: väikesed asjatundjad teavad, miks ei tohi lund süüa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed asjatundjad
Väikesed asjatundjad Foto: TV3

«Seitsmeste uudiste» väikesed asjatundjad Püünsi lasteaiast arutlesid seekord talvistel teemadel. Lisaks mitmetele nutikatele nõuannetele selgub, miks ei tohi lund süüa ja miks inimesed talveund ei maga.

Talve tulekust annab märku lumi. Ühtlasi meeldib poistele väga lumesõda mängida, kuid täiskasvanud ei peaks seda tegema, sest erinevalt lastest võivad suured inimesed palliga näkku saada. Kui külmaks läheb, jäävad mõned loomad talveunne. Inimesed talveunne ei jää, kuna nad peavad tööl käima ning neil on soojad riided. Kui on väga külm, tuleks kiirustada tuppa, minna sauna või panna ahi põlema. Talvesöökideks peavad lapsed kommi ja jäätist. Mõned lapsed söövad ka lund, sest see on maitsev ja aitab haigeks jääda. Samas arvavad mõned, et lumel erilist maitset pole, see on väga jäine ja halb, lisaks võib keegi olla sinna pissinud. Jõulurahu on hea, sest siis keegi ei kisa ega jookse ning saab rahu.

Seekord saab nutikate laste kõrval sõna ilmaelu näinud vahva proua Leeni, kel on elatud aastaid juba kaheksakümmend kuus.  Leeni sõnul on tänapäeval lund vähemaks jäänud kui vanasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles