Ainult naistele: Kümme märki, et mees pole eksist üle saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksi kingitud raamatut võib alles hoida küll, kuid soovitavalt mitte uue kallima nägemisulatuses.
Eksi kingitud raamatut võib alles hoida küll, kuid soovitavalt mitte uue kallima nägemisulatuses. Foto: SCANPIX

Semmid laheda kutiga, kuid tema suhtumine oma endisesse tüdruksõpra äratab Sinus kahtlusi? Portaal WebMD.com reastas kümme tundemärki, mille põhjal on Sul põhjust teie suhte tuleviku pärast tõsist muret tunda.

1. Ta räägib pidevalt endisest kallimast.

Aeg-ajalt võrdleme me kõik oma praegust suhet ja kallimast sellega, kes seljataha jäetud ning see on täiesti loomulik. Muret peaks aga tundma siis, kui kaaslane pidevalt oma endisest kallimast räägib. Ameerika abielu- ja pereterapeudi Joan Shermani sõnul pole aga kaaslane veel uueks suhteks valmis, kui kõik tema mõtteavaldused ühel või teisel moel ikka ekskallima juurde suunduvad.

2. Ta ei räägi üldse oma ekskallimast.

Teisalt tasuks muret tunda ka siis, kui mees oma lõppenud suhet ühegi sõnaga ei kommenteeri. Inimesed, kes tunnevad end suhte purunemises süüdlasena, reageerivad sageli nii. Kui aga mees pelgab oma endisest kallimast rääkida või on üritanud, kuid see on tema jaoks endiselt valus, on Sul tõsiselt põhjust muretsemiseks.

3. Ta jälitab eksi internetis.

Ka ekskallima tegemistel Facebookis vms. pidevalt silma peal hoidmine annab tunnistust jätkuvatest probleemidest. Aeg-ajalt võib seda muidugi teha, eriti kui lahkuläinud paaril on ühiseid lapsi, kuid igapäevane jälgimine on liiast.

4. Tal on eksiga pidevalt tegemist.

Eksiga pidev sõnumite vahetamine, telefonikõnede pidamine või mõnel muul viisil kontakti hoidmine õõnestab aeglaselt, kuid järjekindlalt teie praegust suhet. Kui Sinu kallim võtab eksiga ühendust kord nädalas, pole vele midagi lahti. Hullem on lugu siis, kui tunned end selles kolmnurgas üleliigsena, hooletusse jäetuna.

Iga uus suhe põhineb teineteise usaldamisel. Kui Sulle ei meeldi, et kallim oma eksiga pidevalt suhtleb, pead seda talle ütlema. Ja ka Sinu kallim peab Sinu soovi aktsepteerima ja eksiga suhtlemises vahet pidama, et rohkem Sinule pühenduda. Selle sammuga näitab ta, et Sinust tõeliselt lugu peab.

5. Ta lausub seksi ajal ekskallima nime.

Pole midagi kohutavamat, kui kallim orgasmi ajal endise tüdruksõbra nime lausub. Nii näitab ta, et tal on eksi vastu endiselt tunded olemas.

6. Ta hoiab alles eksi tehtud kingitusi.

Kingituste säilitamine on osa nn. toibumisprotsessist. Siiski tuleks suhte lõppedes enamik eksi meenutavatest kingitustest jm. esemetest minema visata või vähemalt uue kaaslase nägemisulatusest eemal talletada. Kunagise ühise piknikuteki või vanad armastuskirjad võib ta ju alles jätta, kuid nii, et nende olemasolu Sind ei häiriks.


7. Teie suhe on kord külm, kord kuum.

Ole ettevaatlik mehega, kelle suhtumine Sinusse on ettearvamatu.Tal puudub selgus oma tunnetes. Ta võib Sind külmalt kohelda, sest tunneb süütunnet, et ei näidanud eelmises suhtes üles piisavalt armastust. Järgmisel hetkel aga tunneb ta end juba süüdlasena, et on Sind kannatama pannud.

8. «Ma ei ole end veel valmis püsivalt siduma!»

Üks selgemaid märke, et mehe tunded Sinu vastu pole piisavalt sügavad. Kui teie suhe kuidagi ei edene, võib selle põhjuseks olla keegi mehe minevikust. Uus suhe ei toimigi, kui mees pidevalt arutleb, miks ta eksiga lahku läks.

9. Teil on voodis probleeme.

Erektsiooni-või orgasmihäired võivad samuti anda märku probleemidest tundeelus. Mehel, kes tunneb end sisimas süüdlasena,et pole uuele kaaslasele pühendanud piisavalt tähelepanu, võivad tekkida erektsioonihäired keskmisest sagedamini. Ebaõnnestumisi voodis võivad teisalt soodustada ka masendus, kõrge östrogeenitase, ülekaal, liigne alkoholitarbimine.

10. Sul on lihtsalt säärane tunne.

Oma «kõhutunnet» tasub alati usaldada. Kui tunned, et teie suhtes on probleeme, tasub alati maha istuda ja asjad kaaslasega selgeks rääkida. Kui hakkad nuhkima mehe mobiiltelefonis, sorteerima tema arvutis või taskutes, on suhtesse tekkinud juba tõsine usalduskriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles