Erektsioonihäiretega mehed otsivad abi internetist, mitte arstilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erektsioonihäirete puhul tuleks pöörduda eriarsti poole, paraku eelistab suur osa mehi ravimeid internetist osta.
Erektsioonihäirete puhul tuleks pöörduda eriarsti poole, paraku eelistab suur osa mehi ravimeid internetist osta. Foto: SCANPIX

Suurbritannias Hertfordshire’i ülikoolis tehtud uuringu põhjal ei oöördu tervenisti kuus miljonit euroopa meest erektsioonihäirete puhul arsti poole, kolmandik neist üritab end omapäi ravida.

Uuringut juhtinud Hertfordshire’i ülikooli professori Mike Kirby sõnul on selline arv murettekitav, sest erektsioonihäired on sageli seotud südame-veresoonkonna haigustega. Ekertsioonihäiretega meestel on suurem südamehaigustesse haigestumise risk, haigused jäävad aga diagnoosimata, kui mees arsti poole ei pöördu.

Ehkki erektsioonihäired üle 40-aastaste meeste seas üpris tavalised- uuringute põhjal kannatab nende käes üle poole 40-70-aastastest meestest- pöördub Kirby sõnul neist arsti poole vaid 3keskeltläbi 0 protsenti.

Kokkuoli uuringus vaatluse all 11 889 meest üle terve Euroopa.

Kirby juhtimisel tehtud uuringus selgitati, mil viisil hangivad erektsioonihäirete all kannatavad mehed fosfodiesteraas-tüüp-5 inhibiitoreid ehk erektsioonihäirete ravimeid. Uurijate üllatuseks selgus, et potentsiravimite kasutajatest tervelt kolmandik ostis neid arstiga konsulteerimata otse internetikauplustest. 

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles