Christian Bale sai Moosese kehastamiseks abi Monty Pythoni filmist «Life of Brian»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Bale Moosese rollis
Christian Bale Moosese rollis Foto: variety.com

Hollywoodi staar Christian Bale paljastas, et  sai Briti režissööri Ridley Scotti uues piibliteemalises filmis «Exodus: Gods and Kings» Moosese mängimiseks inspiratsiooni Briti Monty Pythoni grupi koomikute filmist «Life of Brian».

40-aastane Bale sõnas, et ta ei ole füüsiliselt nii heas vormis kui 1956. aastal linateoses «The Ten Commandments» Moosest kehastanud kuulus Charlton Heston, edastab The Telegraph.

«Arvasin esmalt, et ma ei suuda seda rolli mängida. Ütlesin Ridleyle, et Hestoni mängitud Moses on ikooniline tegelane nii oma pikkade juuste kui habemega. Mina olin alles lõpetanud filmi «American Hustle» tegemise ning ma ei vastanud sellele kirjeldusele. Nägin välja nagu paljaks aetud peaga jõuluvana,» ütles näitleja ajakirjanikele.

Bale lisas, et Scott ainult ümises selle peale, et tal on ülilühikesed juuksed.

Bale`i sõnul vaatas ta Moosese kuju loomiseks esmalt filmi «The Ten Commandements» ning hiljem 1979. aastal valminud Monty Pythoni komöödiat «Life of Brian».

«Kui Ridley valis mind välja Moosest mängima, siis vaatasin, kuidas varasemalt on seda tegelast kehastatud. Lisaks filmile «Life of Brian» vaatasin ka USA koomiku Mel Brooksi filmi «History of the World»,» selgitas näitleja.

Bale´i arvates aitas «Life of Brian» tal aru saada, kuidas Moosest mängida ei tuleks.

«Piibli teemasid käsitlevate filmide puhul on lihtne vint üle keerata ning jõuda lõpuks ikkagi välja «Life of Brian» komöödia sarnase linateoseni. Ka meil oli stseene, mis üsna palju meenutasid Monty Pythoni filmis nähtavaid,» lisas staar.

Bale´i sõnul on Mooses piibli-ja filmitegelasena väga jõuline ja intensiivne.

«Tundsin, et tema ajutiseks maharaputamiseks pean vaatama Monty Pythoni «Life of Brian» filmi ning hoidma oma huumorimeel töös lauluga «Always Look on the Bright Side of Life». Mooses ei ole Jeesus ning ta on tegelikult «väga paha poiss». Huumor aitas mul seda tegelast luua,» selgitas Bale.

«Exodus: Gods and Kings» filmis näeb peale Christian Bale´i veel ka Jole Edgertoni, John Turturrot, Aaron Pauli, Ben Mendelsohni, Sigourney Weaverit ja Ben Kingsleyt.

Film räägib iisraellaste juhist Moosesest ja tema koraldatud vastuhakust Vana-Egiptuse vaaraole Ramsesele. Moses viib oma rahva Egiptuse orjapõlvest tõotatud maale.

Uue filmi esilinastus on 12. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles