Järgmine olümpiavõit võiks Eestisse tulla postitantsus!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postitants - uus olümpiaala juba aastal 2012? 
Erika Jakovleva - postitantsija Venemaalt
Postitants - uus olümpiaala juba aastal 2012? Erika Jakovleva - postitantsija Venemaalt Foto: Eurostrip

Venemaa postitantsu meister Erika Jakovleva tegi Eestis meistriklassi. Tegemist on küllalt hinnatud kunstiga, sest väidetavalt teenivad head postitantsijad Euroopas 150 000 krooni kuus.

Või on üldsegi tegemist spordiga – arvestades postitantsijate survet viia ala olümpiamängude kavva.

Venemaa postitantsija Erika Jakovleva: Tahan õpetada Eesti tüdrukutele uusi põnevaid ja isegi raskeid liigutusi, just seda mida tehakse ülakehaga, mitte et ainult alakeha võnguks huvitavalt.

Silmailu pakkuvaid postitantsijaid kipub aga eestlaste nüri mõistus pidama strippariteks ja kohati lausa prostituutideks. Miks?

Eriti paneb meie rahvast nilbelt mõtlema just see, et postitantsijate palk ulatub igakuiselt kuni 150 000 kroonini. Tundub vist kadedatele liiga hea, et olla tõsi.

Tantsuagentuuri juht Indrek Mandre: Meie taunime igal moel prostitutsiooni ja selle vahendamist ja paraku on see kurb valeassotsiatsioon, mis tekib väga väheste teadmistega inimestel, kes lihtsalt ei ole asjaga kursis.

Miks peab Eesti tüdrukutele kohale kutsuma välismaa tantsija? Kas Eesti tüdrukute tantsuoskusega on midagi vajaka jäänud? On nad ehk liialt külmad ja tundetud, kui oma keha ümber posti keerutavad?

Postitantsija Erika Jakovleva: Eestlannad on muidu väga head tantsijad, nad meeldivad mulle väga. Samas on neil veel arenguruumi.

Eesti tüdrukutel on küll kõva tahe, aga siin puudub koht kus seda õppida.

Nii kummaline, kui see ka ei tundu, aga 2012-aastaks tahetakse postitants lisada ka olümpiaalaks.

Kas tõesti saab postitantsu nimetada spordiks?

Indrek Mandre: Rahvusvaheline Postitantsu-ja fitnesstantsu assotsiatsioon on kutsunud üles esitama Rahvusvahelisele olümpiakomiteele petitsioon selleks, et postitants, kui tantsuline spordiala lülitataks ka olümpiamängude programmi ja minu teada seda juba 2012-aastal toimuvatel olümpiamängudel.

Seega asi näeb välja nii, et kui ma 2012-aastal vaatan Londoni olümpiamängudel 100 m finaali, siis pärast seda võib hakata televisioonis ülekanne postitantsu olümpiamängude finaalist?

Indrek Mandre: Loodame nii, sest postitants on väga tehniline, väga akrobaatiline ja ta ei ole mingil moel vähem sportlik, kui on mistahes riist- või sportvõimlemine. Kuid kindlasti on ta ilusam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles