Lars Von Trier kardab, et ta ei suuda kainena filme teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars von Trier
Lars von Trier Foto: SCANPIX

Taani režissöör Lars Von Trier rääkis avameelselt oma probleemidest uimastite ja alkoholiga.

58-aastane lavastaja rääkis ajalehele Politiken, et ta on võõrutusravil ja hetkeseisuga kaine. Ta käib iga päeva Anonüümsete Alkohoolikute kohtumisel, kuid muretseb, kuidas võib see mõjutada tema karjääri.

Trieri sõnul on kõik tema filmid kirjutatud joobes olekus ja igapäevane pudel viina aitas tal siseneda «paralleelmaailma», mis oli hädavajalik kunsti loomiseks. Nüüd kardab ta, et alkoholist ja narkootikumidest loobudes oskab ta teha ainult «sittu filme».

«Ma ei tea, kas suudan rohkem filme teha, ja see paneb mind muretsema. Eks-joodikute ja eks-narkosõltlaste loomingus pole iial olnud mingit loovat väljendust või kunstilist väärtust. Keda huvitab Rolling Stones ilma kärakata või Jimi Hendrix ilma heroiinita?» ütles ta.

Trier avalikustas ka, et ta kirjutas 2003. aasta draama «Dogville» kaheteist päeva pikkuse narkopeo käigus. Samas olevat tema viimatine teos «Nymphomaniac» tehtud kainena ja selle lõpetamiseks kulus poolteist aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles