New York Observer: Eesti president kaotas lahingu oma magamistoas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaar
Presidendipaar Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Manhattani nädalaleht New York Observer kirjutab Evelin Ilvese suudlusskandaalist.

Mikhail Klikushini nimeline sulesepp kirjeldab New York Observeri artiklis pealkirjaga «Eesti president Toomas Hendrik Ilves kaotas lahingu oma magamistoas», kuidas kaunis esileedi tegi New Jerseys kasvanud presidendile sarvi ja viimaks juhtunut kommenteeris.

Artiklis saab lugeda lühikest ülevaadet presidendi elust ja Eesti eduloost pärast Nõukogude okupatsiooni. Seejärel läheb teema isiklikumaks.

«Septembris toimus Tallinnas Ilvese, NATO tulise toetaja, ühine pressikonverents president Obamaga, kus ta kutsus maailma riigijuhte seisma vastu «Venemaa agressioonile» Ukrainas,» seisab ajalehes. «Ometigi pidas ta kõnet raske südamega, sest härra Ilves teadis juba ühest lahingust, mille ta on kaotanud. Vaid kümme päeva enne NATO kohtumist avaldas Eesti tabloid Kroonika uudise, mis niitis selle väikese Euroopa riigi jalust. Eesti esileedit, Evelin Ilvest, nähti Tallinna nooblis restoranis Komeet tantsimas, embamas ja suudlemas võõra noormehega. Hiljem jõudsid skandaalsest sündmustest avalikkuse ette udused pildid ja isegi videoklipp.»

Ajaleht kirjeldab skandaali järellainetust ja märgib, et Evelin hoidis kuni selle teisipäevani madalat profiili.

«Proua Ilves esitles hommikusaates «Terevisioon» oma kokaraamatut, mis oli ilmselgelt kirjutatud tema hiljutise eemaloleku ajal, ja küpsetas pätsi leiba. Lõpuks ei suutnud saatejuht kiusatusele vastu panna ja küsis esileedilt suveafääri kohta: «Kuidas muutsid need sündmused teie elu?» Pärast pikka pausi vastas proua Ilves väriseval häälel: «Elu läheb edasi, ma ei tea... Ma ei saa seda praegu kommeneerida. Keskendun asjadele, mida tean ja oskan. Üks neist asjadest on leib.»,» kirjeldab ajaleht.

Samal ajal ei hoia nägus prantslane, kelle embusest Evelin tabati, end avalikkuse eest eemal - ta ei anna küll intervjuusid, kuid teda saab sageli näha Tallinna ööklubides pidutsemas ümbritsetuna noortest tütarlastest. 

Ajaleht lõpetab artikli torkega, et president Ilves pole veel vastanud Eesti avalikkust enim huvitavale küsimusele - kas talle meeldib oma naise uus leib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles