Noortebänd 2014! Robert Linna: see on omamoodi hulljulgus, alastiolek

Märt Niidassoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elephants From Neptune
Elephants From Neptune Foto: Tiit Mõtus

Robert Linna on ansambli Elephants From Neptune vokalist ja kitarrimängija ning üks selle aasta Noortebändi eelvoorude žüriiliikmetest. Elu24 küsis Roberti muljeid selle aastase võistluse kohta.

Te olete juba selle aasta noortebände kuulnud, kas on tekkinud ka kerge poolehoid mõne bändis suunas?

Robert: Kindlasti väärivad finalistid oma edu, kuid ausaltöeldes mulle meeldis kõige rohkem bänd nimega Nirg.

Mida teie Noortebändi žüriiliikmena kõige rohkem hindate?

Robert: Hindan seda kui noored päriselt tahavad oma muusikat teha, ükskõik kui hästi või halvasti mängides või kõlades nad seda ka ei teeks. Lõppkokkuvõttes loeb ainult see, mis südamest tuleb. See on omamoodi hulljulgus, alastiolek. 

Miks ei võtnud Elephants From Neptune kunagi Noortebändi konkursist osa?

Robert: Me tundsime, et meil pole vaja võistelda kellegi vastu oma muusikaga. Ei tahtnud tormata eksponeerima ennast. Meil oli vaja kõigepealt üksteist oma muusika sees tundma õppida ja lugusid kirjutada. Meil on alati sees olnud mingi eestlaslik kangekaelsus ise hakkama saada. Ja muuseas parim žürii ja bändi mõõdupuu on kõige suvalisem publik kõige suvalisemas urkas. Ja meie «Noortebändiks» oli ja ongi absoluutselt iga kontsert, mis me teeme.

Foto: Tiit Mõtus

Mis rolli mängivad tänapäeval, kus paljusid live-bändide kontserte on asendamas elektrooniline muusika ja DJ'd, sellised konkursid nagu Noortebänd? 

Robert: Nagu ma ütlesin, kõige olulisem on «lugu» ja selle esituse usutavus. Vahet pole, kas seda mängitakse tamburiini või kalkulaatoriga. Igaljuhul PEAB noori bände rahvale tutvustama. Värsket muusikat väärivad kõik ja tähelepanu väärivad eriti need noored muusikud, kes julgevad minna ja riskida.

Noortebänd 2014 finaal algab täna, 28. novembril kell 18 klubis Hollywood. Vaata Elu24 otseülekannet üritusest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles