Ameeriklanna: nägin 1979. aastal Marsil kahte astronauti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleviku astronaut
Tuleviku astronaut Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuuri NASA endiseks töötajaks tituleerinud naise sõnul  oli ta tunnistajaks, et Marsil liikusid 1970. aastatel skafandrites astronaudid.

End Jackieks nimetanud naine andis intervjuu USA raadiojaamale Coast to Coast AM selgitades, et 1979. aastal nähtud isikud olid kas Maa astronaudid või Marsi kohalikud elanikud, edastab Daily Mail.

Jackie sõnul töötas ta siis NASA tehnilises meeskonnas ning tegeles Marsi uurimise Viking Lander programmiga.

Kosmosesondid Viking 1 ja Viking 2 koosnesid kahest osast. Esimene oli orbitaalsatelliit, mille ülesandeks oli pildistada Marsi pinda ning maandurist, mis uuris Marssi selle planeedi pinnal olles.  

«Olen pikka aega seda saladust hoidnud. Nägin edastatud kaamerapildil kahte skafandritest isikut. Need isikud ei kandnud siis kasutusel olnud kohmakaid kaitseülikondi, vaid selliseid kergeid, nagu on näha tänapäeva ulmefilmides,» selgitas naine.

NASA ei ole selle naise juttu kommenteerinud. Aastate jooksul on liikunud mitmeid vandenõuteooriaid, mille kohaselt tegeles NASA salajaste kosmoseprogrammidega.

Jackie andmetel nägid kuus NASA tehnilist töötajat Marsil liikumas kahte skafandris meest.

Teada on, et Viking 1 ja Viking 2 uurisid Marssi üsna põhjalikult, kuid varem ei ole nende missiooniga seostatud salaastronaute.

Füüsik John Brandenburgi arvates oli Marss kunagi elukõlblik planeet nagu seda on Maa. Seal toimunud looduskatastroofid, sõjad ja tulnukate rünnakud hävitasid selle planeedi tsivilisatsioonid.

Brandenburgi sõnul on Marsil seni näha genotsiidi jälgi.

2011. aastal teatasid vandenõuteooriat pooldavad teadlased, et Marsi kliima ja punaka liivaga pinnas on otsene tuumarelvasõja tagajärg.

Välja on käidud isegi seda, et ellujäänud kolisid Marsi sisse elama ning vahel harva  tulevad pinnale, kandes kaitseskafandreid.

Viking maandurid ei leidnud küll konkreetseid elusorganisme, kuid avastasid elemente, mis on Maal elu aluseks – süsinik, hapnik, fosfor, lämmastik ja vesinik.

USA Ufode eksperdi Nigel Watsoni sõnul on Jackie tunnistuses kitsaskohti.

«Viking maandurid ei edastanud Marsilt otsepilti. Maandurid jõudsid küll Marsile, kuid ei liikunud ringi nagu nüüd seal olevad Curiosity kulgurid, mis ringi sõidavad,» selgitas asjatundja.

Ta jätkas, et kuna Jackie ei tõendanud millegi muuga NASAs töötamist, siis ei saa tema sõnu tõena võtta.

«Vandenõuteoreetikute sõnul olevat Marss juba ammu asustatud ning seal on kolooniad, mida püütakse varjata. Nüüd plaanitavad Marsi missioonid peaksid need paljastama,» jätkas Watson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles