Uuring: naistele on kehakaal tähtsam kui seks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigest 35 protsenti vastanutest tunnistas, et jälgib oma kehakaalu ja üritab toituda võimalikult tervislikult.
Kõigest 35 protsenti vastanutest tunnistas, et jälgib oma kehakaalu ja üritab toituda võimalikult tervislikult. Foto: SCANPIX

Pooled ameeriklannadest ja 25 protsenti meestest elaks pigem terve suve ilma seksita, kui võtaks kaalus viis kilo juurde, selgus dieetpreparaatide tootja Nutrisystem tehtud uuringust.

Küsitluses osales ligi 1000 vastanut, kellest 73 protsenti oli nõus loobuma telerivaatamisest, mobiiltelefoni või arvuti kasutamisest, kui neile rannahooajaks oleks vastu pakutud trimmis keha. 25 protsenti olnuks viis kuni kümme kilo kergema keha nimel valmis loobuma ametikõrgendusest.

Uuringust selgus ka, et ameeriklasi on tabanud tõeline dieedipidamise hullus: 35 protsenti vastanutest tunnistas, et on elus keskmiselt kuus korda dieeti pidanud, 51 protsenti vastanutest oli viimase kahe aasta jooksul dieeti pidanud. 66 protsenti vastanutest aga nentis, et tunneksid end oma kehas seksikamatena, kui nad kaaluksid kümme kilo vähem.

Samas ei soostunud tervenisti 46 protsenti vastanutest mitte mingisuguse dieedi pidamisega, sest see tähendanuks neile lemmikroogade söömisest loobumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles