Video: reisijatel tuli Siberis lennukit lükata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisijatel tuli Siberis lennukit lükata
Lennureisijatel tuli Siberis lennukit lükata Foto: twitter

Youtube´is ja Twitteris kajastatakse Venemaal Siberis juhtunut, milles reisijad pidid lennukit lükkama.

Venemaa lennufirma UTair lend Igarkast Krasnojarskisse ähvardas ära jääda või pikaajaliselt hilineda, kuna lennuk jäätus sõna otseses mõttes kinni.

Kuid kus on probleem, seal on ka lahendus. Reisijad ja meeskond lasid käed käiku, et Tupolev 134 jääst kätte saada. Nad lükkasid lennukit tiibadest.

Lennuk saadi õhkutõusmisrajale ning see lendas Krasnojarskisse.

Lennuki reisijateks olid Siberi nafta- ja gaasiettevõtetes töötavad insenerid, kelle töövahetused kestavad mitmeid kuid. Nad jõudsid koju Krasnojarskisse ning said puhkusele.

Väljaanne Siberian Times kirjutas, et probleem tekkis, kuna õhutemperatuur oli miinus 52 kraadi. Külma tõttu hangusid lennuki õlitatud kohad ning ka laskumistelik kiilus kinni  kui rattad  maapinna külge jäätusid.

Igarka lennujaama traktor ei saanud lennukit vedada, kuna see oli samuti jäätunud.  Lennujaama tehnilise töötaja Vladimir Artemenko sõnul oli lennuk täiesti lennuvõimeline, kuid esmalt oli vaja rattad jääst vabastada.

Päästeoperatsioonis osales peale reisijate ja lennumeeskonna veel lennujaama töötajad. Osa reisijaid jäädvustasid juhtunu ja panid selle sotsiaalmeediasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles