Video: mereuurijad jäädvustasid ainulaadse musta merikuradi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must merikurat
Must merikurat Foto: Youtube

USAs California vetes õnnestus jäädvustada videole harva nähtav ja välimuselt ebatavaline merikurat.

Monterey Bay Aquarium Research Institute´i mereteadlased märkasid emast merikuradit 600 meetri sügavusel, edastab foxnews.com.

Uurijate sõnul on nüüd saadud kaadrid ainulaadsed, sest varem on seda kala õnnestunud jäädvustada filmile vaid kuuel korral. Nüüdne video on sellest kalast aga esimene.

Uurija Bruce Robinsoni sõnul püüdsid nad kala uurimiseks kinni, kuid ei ole teada kui kaua ta vangistuses vastu peab.

Nimetatud kala võib videol tunduda suur ja hirmutav, tegelikult on ta aga vaid üheksasentimeetrine.

Merikuradid elavad soojades vetes 600 – 4790 meetri sügavusel.

See kala kannab inglise keeles nime black seadevil.

«Kuratkala» peas on pikk helendav organ, mis meelitab väikekalu ligi ning kiskjakala haarab tema juurde ujunud saakkalu oma teravate hammastega.

Merikuradite kohta on üsna vähe teada. Isaste merikuradite eluiga on lühem kui emaste merikuradite oma ning nad on ka oma suuruselt väiksemad. On täheldatud, et isased elavad emastel nagu parasiidid.

«Kui nad ei leia emast, siis nad hukuvad. Isastel puuduvad hambad, millega nad saaki saaksid püüda. Selle tõttu klammerduvad emase külge,» selgitas kalaekspert Ted Pietsche.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles