Venemaal kaotas elu lennujama metallidetektori läbinud noor naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallidetektorit läbiv lennureisija
Metallidetektorit läbiv lennureisija Foto: SCANPIX

Briti väljaanne The Mirror kirjutab, et Lõuna-Venemaal Burjaatia Vabariigi Ulan-Ude lennujaamas kaotas elu metallidetektori läbinud noor naine.

30-aastane Diana Tolstova suri oma abikaasa, 33-aastase Maksim Tolstovi kätel pärast seda kui ta südamestimulaator seiskus.

Ekspertide hinnangul võisid metallidetektori elektromagnetlained südamestimulaatorit kahjustada.

Lennujaama meedikud püüdsid naist aidata, kuid see ei õnnestunud ja ta suri.

Naise abikaasa sõnul näitasid nad turvakontrollile dokumente, mis tõendasid südamestimulaatori olemasolu.

«Mu naine läbis metallidetektori ning siis hakkas tal pea ringi käima ja ta minestas. Ma haarasin sülle ning hüüdsin, kus on arstid. Parameedikud jõudsid kohale paari minutiga, kuid nad ei osanud eriti midagi teha. Nad ei viinud teda ka haiglasse ja mu abikaasa suri,» meenutas mees.

Ulan-Ude lennujaama esindajate kinnitusel juhtumit uuritakse.

«Lennujaama julgeolekutöötajatele on antud väga täpsed instruktsioonid, kuidas tuleb käituda südamestimulaatoriga reisijate korral. Nad teavad, et selle  meditsiinilise abivahendiga reisijad ei pea läbima metallidetektorit,» selgitasid esindajad.

Nad lisasid, et selle surmajuhtumi puhul kas südamestimulaatori omanik unustas sellest teavitamata või oli seal mingi muu probleem, millest ei olda veel teadlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles