Norras plaanitakse hakata nõudma välismaa raskeveokite juhtidelt libedasõidu sertifikaati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveokid taliteel
Raskeveokid taliteel Foto: SCANPIX

Norra valitsus tegi ettepaneku luua ametkond, mis hakkab kontrollima välismaa raskeveokite juhte, kes sõidavad Norras talvisel ajal.  

Norra transpordiministri Ketil Solvik-Olseni arvates peaks välismaised veoautojuhid läbima libedaga sõitmise kursused ja saama sertifikaadi, mis lubaks neil Norras talves sõita, edastab The Local.

Ministri sõnul ei tule paljud välimaalased Norra karmides talvistes oludes sõitmisega toime.

Kõige enam levinud reegliterikkumiseks on sõitmine suvekummidega.

Solvik-Olsen tegi ettepaneku kehtestada Euroopa kaugsõiduautojuhtidele ühine libedaga sõitmise sertifikaat.

«Välismaiste raskeveokite juhid tekitavad talvisel ajal märkimisväärse osa liiklusõnnetustest. Selle tõttu edastasin Euroopa Komisjonile kirja ettepanekuga, kuidas see probleem lahendada,» teatas Norra minister.

Solvik-Olseni sõnul on Norra autojuhid talviste teedega harjunud ning läbinud ka libedasõidu eksami. Ta jätkas, et neid välismaa autojuhte, kes ei ole läbinud libeda tee juhtimise eksamit ei pruugita tulevikus Norrasse sisse sõita lubada.

Ministri arvates võib tema tehtuid ettepanek Euroopa Liidu instantsides võtta üsna kaua aega, kuna Norra ei ole ELi liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles