Eesti Laul 2015: nädal laulude esitamise tähtajani!

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2014 - finaalkontserdile saabujate värvikas seltskond. Heidy Purga
Eesti Laul 2014 - finaalkontserdile saabujate värvikas seltskond. Heidy Purga Foto: Viktor Burkivski
Seitsmes lauluvõistlus Eesti Laul algab juba nädala pärast! Laulude esitamise tähtaeg on esmaspäev 1.12.2014. 

Eesti Laul 2015 ootab osalema kõiki vastvalminud heliteoseid. Heidy Purga sõnul hoiab Eesti Laul ka sel aastal au sees juba väljakujunenud traditsioone, kuid toob ka muutuseid.

«Muusikute jaoks on see on ainulaadne võimalus suure teleauditooriumi ees oma muusikat tutvustada ja meelde jääda. Paljudele seni osalenud artistidele on just Eesti Laul andnud hoogu järgmisteks suurteks tegudeks. Eesti Laul väärtustab jätkuvalt valdkondade ülest koostööd, ühes telesaates saavad kokku hea disain ekraanigraafika näol, noore andeka muusikaprodutsendi helilooming saate tunnusmuusika loomisel ning vahe huumor. Kõige olulisemad on siiski osavõtjad ning võitja valimine, ootame ka sel aastal rahva aktiivset osavõttu parima väljaselgitamisel,» sõnas Purga.
 
Eelmisel aastal ühistööna sündinud Eesti Laulu ekraanigraafika pärjati Eesti disainiauhindade konkursil hõbedase preemiaga. Eesti Laul 2014 kujunduskontseptsioon andis rahvale võimaluse osaleda saate graafika loomisel. Tuhandete joonistuse seast läks eetrisse ligi 500 tööd, millest valmisid finalistide kõllid ja saatepea. Disainigraafika loovjuht oli Jan Tomson, illustraator Eesti rahvas.
 
Eesti Laul 2014 konkursile esitatud 188 loost on rahva lemmikutena kõlama jäänud mitmed, tuult on saanud tiibadesse uued singlid.
 
Milliseks kujuneb Eesti Laul 2015 avastart, kas purustatakse eelmise aasta esitatud laulude rekord, see selgub juba 1. detsembril.
 
Eesti Laul 2015 ajakava:
Heliteoseid saab konkursile esitada kuni 1. detsembrini 2014, kell 15.00
 
Žürii valib nende hulgast 20 parimat ja avalikustab need hiljemalt 5. detsembril 2014
Esimene poolfinaal toimub 7. veebruaril 2015
Teine poolfinaal toimub 14. veebruaril 2015
Finaal toimub 21. veebruaril 2015
 
Lisainfo ametlikult kodulehelt ja Facebookist.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles