Bill Cosby väidetav ohver: oma loo avalikustamisega kaotasin kõik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Cosby
Bill Cosby Foto: SCANPIX

Üks naistest, kes süüdistab koomik Bill Cosbyt enda uimastamises ja seksuaalses ärakasutamises, kaotas enda sõnul pärast loo rääkimist 2006. aastal kõik.

56-aastane Beth Ferrier on viimased üheksa aastat teinud kõik, et meediatähelepanu alt väljas olla.

Ferrier rääkis 2006. aastal ajakirjale People antud intervjuus, et ta oli mitu kuud Bill Cosbyga suhtes, kuni mees midagi tema kohvi sisse pani.

Ferrier meenutas, kuidas ta 1980ndate keskel Cosby riietusuruumi läks ja mees talle cappuchino andis. «Ärkasin parklas autos ja mu riided olid segamini. Mulle oli mingit uimastit manustatud. Jõin vaid kohvi ja ühtäkki hakkas mul pea ringi käima. Mõtlesin toona ja mõtlen praegugi: «Mida ta minuga tegi? Miks mu rinnahoidja lahti oli? Mis juhtus?»»

Ferrier, kes oli Andrea Constandi hagi juures anonüümne tunnistaja number viis, koges pärast intervjuu andmist palju negatiivset vastukaja.

«Ma kaotasin kõik. Pidin mitu korda telefoninumbrit muutma, sest sain ähvarduskõnesid. Pereliikmed loobusid minuga suhtlemisest ja modellina ma enam tööd ei saanud. Kaotasin palju sõpru - nad ei tahtnud enam minuga rääkida,» rääkis Ferrier uues intervjuus.

Ferrier ehitas tasapisi elu uuesti üles ja töötas eripedagoogina, kuni ta 2011. aasta mais kaela murdis. Naisel pole kodus televiisorit, mistõttu tal polnud uutest süüdistustest aimugi, kuni meedia tema sõbraga ühendust võttis.

«Ma ei tahtnud alguses sõnagi öelda. Nendest naistest hakkas mul kahju, sest teadsin, kui halvaks võib see nende jaoks pöörduda,» tunnistas Ferrier.

Ferrier rõhutas, et seekord peavad asjad kulgema teistmoodi: «Sellele peab järgnema pahameeletorm ja see peab olema suur. Ma loodan, et asi läheb tema jaoks nii halvaks, et ta murdub ja tal tekib lõpuks mingi ehe emotsioon.»

Ta soovitas Cosbyle: «Seekord võiks sa kasutada oma energiat, rikkust ja intelligentsi selleks, et maailmale tõde rääkida. Nimeta meid nimepidi. Sa tunned meid.»

77-aastane Cosby on oma advokaadi vahendusel kõiki süüdistusi eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles