Esimene kohting pärast lahutust? Ära tee neid asju!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohting. Foto on illustratiivne.
Kohting. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Yahoo! Shine avaldas viis nõuannet, kuidas pärast lahkuminekut sujuvalt kohtingumaasikule naasta.

1. Ära räägi oma eelmisest suhtest. See võib tunduda ahvatlev - võimalik, et oledki viimased paarkümmend aastat ainult ühte suhet kogenud. Selle asemel vestle asjadest, mida sulle teha meeldib, raamatutest ja filmidest ning kohtadest, kus käinud oled. Kui vestlusesse sobib naljakas lugu, milles ka su eksabikaasa osaline oli (näiteks lugu juhtus koos puhkusel), ürita eksi mitte mainida või viita talle kui endisele ja mitte rohkem. Lisaseletust ei ole vaja. Lõppude lõpuks pole ju selle loo point sinu endine ning ta sobib ainult sissejuhatuseks.

2. Ära luba hirmul võidutseda. Kui sa pole just superkangelane rauast enesekindlusega, on täiesti loomulik, et pabistad enne esimest kohtingust. Hirmule keskendumise asemel tunnista seda ja unusta. Hirm on olemas, kuid see ei vääri rohkemat kui põgus tervitus.

3. Ära küta ootusi üles. Ära oota kohtingust midagi. Sellest võib kujuneda midagi ääretult lõbusat või kohutavat või keskpärast. Sul ei ole kuidagi võimalik ette ennustada, mis juhtuma hakkab. Nii saad nautida teise inimese tundma õppimist ilma, et peaksid stressama selle pärast, kas kohting kulgeb nii, nagu sa ootasid, või mitte.

4. Ära kiirusta uut suhet looma. See inimene ei pea olema su järgmine suhe. Kui sa pole just täielikult eelmisest suhtest üle saanud ning endas kindel, on soovitav kõigepealt vallaliseeluga harjuda. Õpi end tundma tervikuna, mitte ühe poolena suhtest. Keskendu sõprade leidmisele ning kui muu seas kellegi leiad, suurepärane. Kui mitte, pole ka hullu.

5. Ära avalda endale survet. Suurest lahkuminekust üle saamine võib mõnikord võtta aastaid. Liigu omas tempos. Kui oled valmis kohtingutel käima, tee seda.

Lahutus on üks traumaatilisemaid juhtumeid inimese elus. Esimene kohting pärast lahutust on füüsiline tunnistus sellest, et oled valmis eluga edasi minema, mistõttu võib see olla ääretult närvesööv ja hirmutav sündmus. Endalt ja kohtingu tähenduselt pinge võtmine teeb selle pigem lõbusaks kui hirmsaks. Jää iseendaks ning ära sunni end tegema või tundma midagi, milleks sa valmis ei ole. Naudi kohtingut sellena, mis ta on - paar tundi võimaliku uue sõbraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles