VIDEO: Täna Sõpruses esinev briti duo Mothwasp: et elamust saada, peab olema kujutlusvõimet

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew Watkins duost Mothwasp
Matthew Watkins duost Mothwasp Foto: Kaader videost

Täna õhtul kell 21 astub Kinos Sõprus Animated Dreams animafilmide festivali raames üles loominguline duo Mothwasp Birminghamist, et tuua publiku ette erakordne live-show unustamtute visuaalide ja helidega. Kontserdile järgneb abstraktse animatsiooni filmiprogramm. 

Kollektiiv koosneb kahest mehest: Matthew Watkinsist ning Stephen Taylorist, kellest esimene andis festivali kroonikutele Paaris Veinis lühikese intervjuu, milles rääkis, mida täna õhtul näha saab. 

Kolmapäeva õhtul saabunud bändi jaoks on tegu esimese reisiga Eestisse, kuid animatsioon pole visuaalselt rikkaliku loominguga festivalikülaliste jaoks sugugi kauge nähtus. Nii ongi nende show kokku pandud festivali filmiprogrammiga, mis on temaatiliselt abstraktne: audiovisuaalsele show’le järgneb filmiprogramm, mis pakub publikule valiku abstraktsetest animafilmidest luues ainulaadse elamuse, mis on kombinatsioon omapärasest pildikeelest ja helikompositsioonist.

Foto: Erakogu

Mothwasp sulandab oma loomingus improviseeritud rütme, filmilikke mürahelisid ja analoogvisuaale, eksperimenteerides maali, kollaaži ja makrofotograafiaga. Üks bändi liige mängib peamiselt kitarridel, teine rütmimasinatel ja trummidel ning laval leiavad kasutust ka lo-fi sämplerid ja analoogsüntesaatorid. See tähendab, et Inglismaalt tuli kaasa tuua küllaltki palju tehnikat. Mis show's ekraanile tuleb, jätab Matthew saladuseks: “Kui tead selgitust sellele, mida näed ja kuidas seda täpselt tehakse, kaob ka osa võlu.”

“Mõte on selles, et tahame luua midagi mitmetähenduslikku. Need pole kolmeminutilised poplaulukesed, see on abstraktne kogemus ja mulle meeldib mõte, et publik peab ise ka panustama, et elamust saada, kasutama oma kujutlusvõimet. Mulle meeldib kasutada abstraktsiooni, sest see paneb inimesed iseseisvalt mõtlema,” rääkis Watkins. 

"Eksklusiiv! Live-muusika Mothwasp (UK) + abstraktse animatsiooni showcase” algab kell 21:00 Kinos Sõprus. Piletid on saadaval Piletilevis.

 

Matthew Watkins @ Animated Dreams 2014 from Animated Dreams on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles