Alba hertsoginna ei jätnud oma «noorele» abikaasale sentigi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alba hertsoginna Maria del Rosario Cayetana Fitz-James-Stuart ja ta abikaasa Alfonso Diez
Alba hertsoginna Maria del Rosario Cayetana Fitz-James-Stuart ja ta abikaasa Alfonso Diez Foto: SCANPIX

Eile suri 88-aastasena skandaalne ja ekstsentriline Hispaania aadlik Alba hertsoginna.

Hispaania meedia andmetel on see naine Euroopa üks rikkamaid aristokraate, kelle vara suurus ulatub 600 miljonist kuni 3,5 miljardi euroni, edastab Daily Mail.

Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva, hüüdnimega Cayetana, on Guinnessi rekordite raamatus kui isik, kellel on maailmas enim tiitleid.

Ta oli 14 kordne Hispaania grand, viiekordne hertsoginna, ühekordne krahvinna-hertsoginna, 18 kordne markiisitar, 18 kordne krahvinna ning ühekordne vikontess.

Alba hertsoginna abikaasa, 64-aastane Alfonso Diez oli tema juures kui ta suri. Diezi ja Alba hertsoginna vanusevahe oli 24 aastat.

Hispaania meedia andmetel ei jätnud kuulus naine oma «noorele» abikaasale mitte ühtegi senti. Kogu vara läheb ta kuue lapse vahel jagamisele. Vaid üks lastest saab siiski ta palee ning tuhandeid hektareid maad.

Lisaks lastele saavad ka kaheksa lapselast üsna suure päranduse.

Alba hertsoginna surnukeha pandi enne matuseid välja ta kodulinna Sevilla raekotta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles