Poolas keelati karupoeg Puhh, kuna tegemist olevat hermafrodiidiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karupoeg Puhh
Karupoeg Puhh Foto: disney.wikia.com

Poolas Tuszynis keelasid kohalikud võimud karupoeg Puhhi, kuna see tegelane on poolalasti ja väljendab kahtlasevõitu seksuaalsust ning selle tõttu ei ole laste jaoks sobiv eeskuju.

Linnajuhid pidasid Puhhi teemal eriistungi, kus arutati ta palja alakeha ja genitaalide puudumise teemal, edastab news.com.au.

Leiti, et lastele see tegelane ei sobi, kuna karu on kujutatud kahesoolisena ehk hermafrodiidina.

Linnajuhtide nõupidamise salvestus lekkis meediasse ning sellelt on kuulda, kuidas üks naine ütleb, et «Kõik, kes teavad karupoeg Puhhi, teavad ka seda, et tal ei ole suguelundeid».

Naine jätkas, et tal on veel midagi öelda hermafrodiitse Puhhi ja selle karu välja mõelnud kirjaniku A.A. Milne´i kohta.

«Lugupeetavad, mul on paar sõna autori kohta. Kui Milne sai 60-aastaseks, lõikas ta karul roostes žiletiga munandid maha.  Põhjus oli selles, et kirjanikul endal oli identiteediprobleem,» teatas linnanõukogu liige.

Tuszyni teine esindaja Ryszard Ciszy võrdles kogu maailmas tuntud karupoeg Puhhi Poola lastekaru Misio Uszatekiga. Viimane olevat Poola laste jaoks parem eeskuju, kuna on täiesti riides.

«Kui neid karusid võrrelda, siis üks on riides, teisel on ainul ülakeha kaetud. Kuna Puhhil on alumine kehapool katmata, siis ei ole ta laste jaoks sobiv,» teatas Ciszy.

Poola teleprogramm TTV tegi küsitluse, mis näitas, et mitte kõik ei pea Puhhi pükste puudumist probleemiks.

«Tegemist on täiesti mõttetu teemaga, millele ei ole mõtet aega raisata,» arvati.

Veel ühe kriitiku sõnul ei ole Puhh kuigi nutikas, kuid sama saavat öelda ka linnaametnike kohta, kellele see teema tähtis on.

Poola meedia arvates aetakse tänapäeval liigselt poliitilist korrektsust taga ning kõike, ka lastega seonduvat seksualiseeritakse.

Milne`i originaalraamatus oli karupoeg Puhh riieteta ja karvane, kuid Disney stuudio animafilmides hakati seda tegelast kujutama punase särgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles