PÖFFil linastub kirjeldustõlkega «Nukitsamees»

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film "Nukitsamees"
Film "Nukitsamees" Foto: Kaader filmist

Pimedate Ööde Filmifestival kutsub tänavu juba neljandat aastat nägemispuudega inimesi kinno. 18. PÖFFi raames linastub Tallinnas Coca-Cola Plazas laupäeval 22. novembril kirjeldustõlkega Helle Karise 1981. aastal valminud “Nukitsamees”.

Kirjeldustõlge abistab vaegnägijatel filmi kogeda. Kirjeldustõlke raames kirjeldatakse sõnadega dialoogide vahel olevat visuaalset pilti. “Nukitsamees” linastub noorte- ja lastefilmide festivali Just Filmi raames ning sellega teeb festival ühtlasi kummarduse tänavu oma 70. sünnipäeva tähistavale Helle Karisele ja tema loomingule.

Lisaks vaegnägijatele on seansile oodatud ka kõik need, kes otsivad uutmoodi filmielamust. “Ootame kirjeldustõlkega filmile kõiki filmisõpru - kaasa tasub võtta sall silmade katmiseks, panna oma meeled proovile ning tunnetada maailma teist moodi,” rääkis PÖFFi erivajadustega inimeste projekti koordinaatori Triinu Toomela.

“Iti, Kusti ja Nukitsamees ning nende seiklused on lapsepõlvest vist küll tuttavad igale eestlasele. Kirjeldustõlke abil saame lisaks surematule Olav Ehala filmimuusikale viia ka ülejäänud filmi sisu nägemispuudega lasteni,” lisas Toomela.
Kirjeldustõlkega “Nukitsamees” linastub Coca-Cola Plazas 22. novembril algusega kell 14.30. Erivajadusega inimesele kehtib sooduspilet 3.50€, saatja pääseb seansile tasuta. Pileteid saab osta Piletilevist ning ka samal päeval Coca-Cola Plaza PÖFFi kassast. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles