Blindi sünnipäevatuur jätkub täna Põlvas ja homme Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KAPAROCK – hea muusika piknik 7. juunil Kohilas, ansambel Blind
KAPAROCK – hea muusika piknik 7. juunil Kohilas, ansambel Blind Foto: Siim Solman

Ansambel Blind jätkab oma sünnipäevaturneed täna Põlvas, ööklubis Kino ning homme Tallinnas, klubis Sinilind, kus 20. sünnipäeva puhul toimuval kontserdil teeb erikülalisena kaasa ka Soome turneelt naasev Sibyl Vane. Mõlemas kohas avab klubi uksed kell 22:00. Piletid on müügil kohapeal.

«Põlva puhul on tegemist ühe Eestimaa rokkivaima linnaga üldse ning oleme seal aastatuhande alguses andnud mitmeid ägedaid kontserte. Loodame, et meie vanad sõbrad on kõik kohal ja pole vahepeal nii vanaks jäänud, et ei jõua lava ees hüpata nagu kümme aastat tagasi», jutustas Blindi «frontman» Urmas Voolpriit.

Päev hiljem toimub sünnipäevaturnee finaal Blindi kodulinnas Tallinnas. Uksed avatakse kell 22:00 ning kontserdile eelneb tunnipikkune videoprogramm, mis sisaldab bändi kontsert- ja muusikavideoid ajavahemikust 1994 kuni 2006. «Sinilind on hetkel üks parimaid live – klubisid kogu linnas. See asub Vene tänaval, seal vanas Kinomajas», selgitab Voolpriit Blindi sõpradele, kes tihti kontsertidel ei käi. Blindi liikmed lubavad kontserti, kus kõlavad bändi parimad lood läbi aegade. «Müügil on ka bändi kleeppildid ja plaadid ning on võimalik, et lavale tuleb ka mõni külalisesineja», lisavad mehed.

Blindi 20. juubelikontsert Tartus Foto:
Blindi 20. juubelikontsert Tartus Foto: Foto: Erakogu

1994. aastal loodud rockgrupp Blind pole viimased kuus aastat tegutsenud. Aastatel 1994 – 2006 andis Blind ligikaudu 300 kontserti, millest umbes 100 väljaspool kodumaad Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Poolas, Lätis ja Venemaal. Aastatel 2001 kuni 2004 tuuritas bänd ohtralt Ameerika Ühendriikides, kus anti välja ka kaks albumit. USAs on kahel korral üles astutud ka mainekal New Yorgi CMJ muusikafestivalil. 2002. aastal jõudis Blindi singel «Dum Dum» kümnete USA raadiojaamade edetabelitesse. Eelmisel nädalavahetusel alustas Blind sünnipäevaturneed kahe menuka kontserdiga Tartus ja Pärnus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles