Suri Oscari-võitjast režissöör Mike Nichols

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Nichols ja tema abikaasa Diane Sawyer 2007. aastal
Mike Nichols ja tema abikaasa Diane Sawyer 2007. aastal Foto: SCANPIX

Auhinnatud Hollywoodi režissöör Mike Nichols suri kolmapäeval 83-aastasena.

Nichols võitis parima režissööri Oscari 1967. aasta filmi «The Graduate» eest.

1931. aastal Saksamaal sündinud Mikhail Igor Peschkowsky põgenes koos noorema venna Robertiga 1938. aastal natside eest USAsse. Seal said nad kokku varem põgenenud isaga ja nende ema jõudis Ameerikasse läbi Itaalia 1940. aastal. Nicholsist sai USA kodanik 1944. aastal.

Nichols tegi enne filmitegijaks saamist karjääri improvisatsioonis, komöödias ja teatris.

Ta tegi lavastajadebüüdi 1966. aastal filmiga «Who's Afraid of Virginia Woolf?», kus mängisid Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal ja Sandy Dennis. Film kandideeris Oscarile 13 kategoorias, sealhulgas parima filmi ja parima režissööri kategoorias. 

Tema tuntumate filmide hulka kuuluvad «Catch-22», «Carnal Knowledge», «Silkwood», «Working Girl»,  «Heartburn», «Postcards from the Edge», «The Birdcage», «Primary Colours» ja «Closer». Nichols lavastas ka mitmed Broadway hitid nagu «Annie», «Spamalot» ja «The Real Thing».

Nicholsit jääb leinama tema teletähest naine Diane Sawyer, kellega ta oli abielus viimased 26 aastat. Nicholsil on varasematest suhetest kolm last ja neli lapselast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles