Elu 24 live'i üllatuskülaline: koolilõpu kirjandis põrunud noormees, kes kirjutas hittraamatu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raamat «Ära kasva suureks» on hetkel  üks kõige loetum psühholoogia ja enseseabi alane raamat Eestis. Teose autoriks on 27aastane Kristjan Kuutok, kes kirjutas raamatu kasutades pseudonüümi Christian Blond. Tema oli ka neljapäeval, 20. novembril Elu24 live'i üllatuskülaline.

Raamatu Kristjan Kuutok autor põrus koolilõpu proovikirjandis ning sai õpetajalt (kes ühtlasi oli ka klassijuhataja) hoiatuse, et ta ei pruugi abiturienti riigieksamile üldse lubada.

Foto: Erik Prozes

Kristjan arvab, et ilmselt andis tema elavaloomulisus ja pidev tundide segamine õpetajale alateadlikult põhjuse suhtuda teatava eelarvamusega tema tööde hindamisse. Igaljuhul pääses ta siiski kirjandile. Seal olid hindajad juba sõltumatud ning noormees sai oma klassi parima tulemuse. «Kaasõpilased olid siiralt inimestunud, kuidas üks kõige viletsamatest kirjutajatest sai korraga parima tulemuse,» naerab Kristjan aastaid hiljem.

Foto: Erik Prozes

Kristjan tunnistab, et tänasel päeval mõistab ta oma keskkooliaegse käitumise kohatust: «Õpetaja amet on niigi raske, kuid minusgused õpilased, kes tunnis kuulamise asemel hoopis nalja viskavad ei muuda õpetaja tööd sugugi kergemaks.»

Foto: Erik Prozes

Kaasakiskuvast raamatust saab muuhulgas teada, mis tööd tegi Elvis enne lauljaks hakkamist, kuidas Oprah enne kuulsaks saamist vallandati, miks Einstein pidevalt oma elu ohtu seadis ning millisel kummalisel viisil õnnestus Voltairel püstirikkaks saada.

Foto: Erik Prozes

Kristjan soovitab inspireerivat raamatut kindlasti lugeda ka kõigile õpetajatele, et nad leiaksid lisamotivatsiooni oma tänuväärses töös.

Kristjani kolm olulist soovitust täiskasvanutele:

1. Ela hetkes. Täiskasvanud mõtlevad lihtsalt üle, võtke parem eeskuju lastest.

2. Täiskavanud töötavad, lapsed mängivad. Kujuta ette, et sinu töö ongi mäng.

3. Täiskavanute elu on raske... Bulls shit! Täiskasvanud üledramatiseerivad oma elu. Pole mõtet takerduda eluraskustesse, mis on jäänud juba seljataha!

Vaata, ka Elu24 live'i järelvaatamisest, mis saates toimus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles