Mehed aitavad suurema tõenäosusega kõrgekontsalisi naisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrged kontsad
Kõrged kontsad Foto: SCANPIX

Naised, kui soovite meest end abistama, siis kandke kõrgekontsalisi kingi.

Prantsusmaal tehtud uuring näitas, et mehed aitavad suurema tõenäosusega neid naisi, kes kannavad kõrgekontsalisi kingi kui neid naisi, kel on jalas madala kontsaga kingad, edastab Daily Mail.

Sotsiaaluurija Nicholas Guéguen sõnas, et naiste kingakontsad mõjutavad sõna otseses mõttes meeste käitumist.

Ilmnes, et mehed peatuvad tänaval parema meelega nende naiste juures, kes on kõrgetel kontsadel. Mida kõrgemad on naiste kingakontsad, seda suurema tõenäosusega on mehed nõus naistega suhtlema.

Kui naised kandsid madalaid kingi, siis mehed ei olnud nii agarad naistega suhtlema.

Kui naistel olid jalas kingad, millel olid umbes viiesentimeetrised kontsad, siis 60 mehest 36 oli nõus nende naistega suhtlema.

Kui naiste jalatsite kontsade kõrgus oli umbes 11 sentimeetrit, siis 60 mehest 49 oli valmis naistega suhtlema.

«Mehed suhtusid neid tänaval kinni pidanud naistesse positiivsemalt ja olid nõus neid aitama seda enam, mida kõrgemate kontsadega kingad naistel jalas olid,» selgitas Guéguen.

Samas ei olnud kontsade kõrgusel naiste nõusolekule olla katsealuseks mitte mingit mõju.

Teises katses kaotas naine tänaval kinda ning uuriti, kas mehed toovad selle naisele. Suurema tõenäosusega toodi see kõrgeid kontsi kandnud naistele.

60 mehest 56 oli valmis tagastama maha kukkunud kinda naistele, kes kandsid kümnesentimeetristega kontsadega kingi.

Kolmas katse toimus baari tingimustest ja ka seal kehtis sama. Mehed tegid tõenäolisemalt juttu naisega, kellel olid kõrged kontsad.

Guégueni arvates teevad kõrgekontsalised kingad naise kõnnaku ja kehakuju naiselikumaks ning see mõjub meestele külgetõmbavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles