Legendaarne New York’i hip-hop grupp M.O.P. annab Tallinnas kontserdi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne New York’i hip-hop grupp M.O.P.
Legendaarne New York’i hip-hop grupp M.O.P. Foto: promo

M.O.P. ehk siis Mash Out Posse on Brooklyn'i Brownsville'i linnaosast pärit New Yorki räpiduo, mille moodustavad Billy Danze ja Lil' Fame. Nende esimene singel "How About Some Hardcore?" ilmus juba 1993. aastal ning tegi grupi hoobilt hip-hopi underground-ringkondades tuntuks, loo populaarseks saamisele aitas kaasa ka tol ajal suhteliselt tundmatu režissööri Hype Williams'i tehtud video.

Bändi debüütalbum "To The Death" ilmus 1994. aastal plaadifirma Select Records alt ning grupp on sellest ajast peale - juba 20 aastat - hoidnud oma reputatsiooni kui üks isikupärasematest ja olulisematest gruppidest läbi hip-hopi ajaloo, kelle iseloomustamiseks on kõige õigem kasutada sõnu teedrajav ja legendaarne.

Olles seotud ikooniliste plaadifirmadega nagu Loud, Roc-A-Fella ja G-Unit ning avaldanud ühe tuntuimatest räpilugudest “Ante Up”, loonud hip-hopi klassikavaramusse kuuluvaid radasid koos DJ Premier’I, Jay-Z, Kool G Rap’I jpt, on bänd suutnud seda kõike teha, jäädes samas truuks oma isikupärasele kõlale. Lil Fame ja Billy Danze on nüüd tagasi uue albumiga “Street Certified”, mis ilmus 18. novembril Nature Sounds plaadifirma alt. Albumi vastutavaks produtsendiks on DJ Premier, külalisteks Mobb Deep, Maino ja Busta Rhymes ning plaat koosneb just sellisest toorest ja filtreerimata hip-hopist, mida fännid Mash Out Posse’lt ootavad.

Albumi ligi kuu aega kestev Euroopa esitlustuur algab täna 20. novembril Itaalias ning lõpeb 14. detsembril Glasgow linnas Šotimaal.

Eesti kontsert leiab aset juba 2001. aastal alguse saanud hip-hop sariürituse Check One Two raames - laupäeval 29. novembril Tallinnas, kohvikus Sinilind.

Lisaks bändile astuvad üles Check One Two resident DJ-d Critikal, Paul Oja ja Quest ning erikülalisena DJ TBOY Soomest. Eelmüügipiletid hinnaga 15 eurot on saadaval Kohvikus Sinilind. 

Check One Two on Eesti vanim Tallinnas tegutsev hip-hop peosari, mis sai alguse juba 2001. aastal. Olles 13 aastat igakuiselt Von Krahli Teatri baaris aset leidnud, toimub pidu nüüd alates käesolevast aastast erinevates Tallinna meelelahutusasutustes.

M.O.P Facebook siin.

Check One Two Facebook siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles