Moekino filmid väärtustavad professionaalsust ja elukogemust

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaal «Vivian Maier»
Dokumentaal «Vivian Maier» Foto: promo

Täna saab avapaugu nädal aega kestev PÖFFi moefilmide eriprogramm Moekino, mis toob huvilisteni värskeimad moega seotud linateosed. Mitme filmi peategelasteks on küpses eas professionaalid, kes moevaldkonnas endiselt aktiivselt tegutsevad.

«Kui tavapäraselt seostatakse moodi pigem noorte naistega, siis sel aastal programmi kuuluvad filmid portreteerivad just vanemas eas persoone, kes oma ellusuhtumise ja pühendumisega noortele silmad ette teevad,» kinnitab Moekino koordinaator Helen Saluveer. «Näiteks täna toimuva avafilmi «Stiiliküpsus» peategelasteks on New Yorgi ülistiilsed naised, kel kõigil vanust üle 60. Nende energia ja elurõõm on nakatav!»

Foto: Erakogu

Programmi kuulub ka värskelt valminud film «Iris», mille 93-aastane peategelane Iris Apfel on terve elu tegelenud moega ning vaatamata kõrgele eale annab loenguid ülikoolides, korraldab näituseid ning tegeleb paljude muude ettevõtmistega. Film «Rätsepmeistrid» näitab Itaalia professionaalsete õmblusmeistrite maailma, kes on jäägitult enda erialala pühendunud ning tunnevad nüüd muret valdkonna tuleviku üle.

Foto: promo

Moekino programmi kuulub sel aastal 9 filmi, mis linastuvad 20.-26. novembrini kinos Sõprus. Moekino esitlejaks on Viru Keskus, sponsoriks Pariisi Vesi ning partneriks Rahva Raamat. Moefilmide esimesi seansse juhatavad sisse tuntud moe-eksperdid Britt Samoson, Piret Ilves, Anu Samarüütel, Ester Kannelmäe, Anu Lensment, Toomas Volkmann, Aivar Lätt ja Roberta Einer.

Foto: promo

Loe filmide kohta täpsemalt veebist ning liitu ka Moekino lehega Facebookis.

PÖFFi Moekino piletid on müügil PÖFFi info- ja piletikeskustes Tallinnas Solarise keskuses ja Coca-Cola Plazas, Tartu Kaubamajas ning kõikides Piletilevi müügikohtades üle Eesti ja internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles