Video! Lasnamäe vanapaberivaras on käes!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe prügivaras Oleg Karpov
Lasnamäe prügivaras Oleg Karpov Foto: Reporter.ee

Prügivarastega hädas Ragen-Sells pöördus avalikkuse poole abipalvega, et inimesed aitaksid tabada Lasnamäe paberikontenteineri tühjendajad. Ei läinud kaua aega, kui Reporteril oli peasüüdlane Oleg Karpov kaamera ees.

Ragen-Sellsi puhul on tõeks osutunud eesti rahva vanasõna, et eestlane varastab kõike peale sooja fekaali ja tulise raua. Ragen-Sellsi jaoks polegi see enam nali, sest nende konteinerites käiakse prügi näppamas.

Foto: Reporter.ee

Vanapaberist on saanud hea äri ja selle on ära tabanud Oleg Karpov, kes ongi Ragn-Sellsi prügikonteinerite salajane tühjendaja.

Oleg, teid süüdistatakse vanapaberi varguses Lasnamäel?

No jaa, need on Ragn-sellsi sõnad, kuid meil on siin paberi omanikud elanikud ja ainult elanikud võivad öelda, et keegi varastab nende paberit. Ja Ragn-sells ei saa üldse öelda, et keegi varastab. Kui keegi minule ütleb, et võta tasuta minu paberit, siis ma loomulikult tulen ja võtan.

Oleg Karpovi skeem on lihtne. Tema viib teie paberi ära tasuta ja müüb selle maha. Ragn-Sells, kes omab Lasnamäel prügivedamise ainuõigust, jääb pika ninaga. Tema saab esitada inimestele ainult tühja prügiveo eest arve ja siin ongi tüliõun.

Foto: Reporter.ee

Ragn-Sells ärijuht Agu Remmelg: Me võime küll selle väikese raha, mis on suurusjärgus üks euro või isegi vähem, ju saada, aga meil jääb saamata nende jäätmete, konkreetselt siis paberjäätmete, müügist saadav tulu. Ehk siis meie kanname otsest kahju.

Oleg, palju sina selle paberiveo eest raha saad? Kui tulus äri see on?

Hind on kuskil 30 eurot tonn. Päeva jooksul jõuan ära vedada kuskil kaks tonni, see on viiskümmend maja umbes ja selle eest saan 200 eurot.

Foto: Reporter.ee

Kui Oleg Karpov näeb oma teos pigem heategu ning vastutulekut inimestele, siis ei eitagi ta, et tal ametlikku alust prügiveoks pole ja et ta juba korra on saanud oma tegevuse eest Mupolt 300 euro suuruse rahatrahvi.

Oleg, kas sul linnaga on leping?

Ei ole.

Linnaga lepingut pole, seega teha ei tohi, aga sina ikka teed?

No prügi mina ei vea, ainult paberit. Mul on tehtud suusõnaline kokkulepe korteriühistutega, et kui võib, siis ma tulen.

Nii, et sina end vargaks ei pea? Valetajaks ka mitte?

Täpselt nii.

Mis siis teha?

Kui kliendid edaspidigi küsivad minult seda teenust, siis teen edasi seda. Kui ei küsi, siis mina ei paku teenust.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles