Lapspruuti mitte naiseks saanud Islamiriigi võitleja tappis terve perekonna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saddam al-Jamal
Saddam al-Jamal Foto: Youtube

Iraagis tappis sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik võitleja terve perekonna, kuna ta ei saanud teismelist tüdrukut endale naiseks.

Iraagi perekonna saatus sai otsustatud hetkel, mil vanemad keeldusid andmast oma 14-aastast tütart võitleja Saddam al-Jamalile naiseks, edastab Al-Jazeera.  

Islamiriigi võitlejad tapsid tüdruku vanemad ja kolm ta õde ning röövisid tüdruku.

Sellest teatas Iraagi inimõigusministeerium, samas ei paljastata millal ja kus see juhtum aset leidis. Inimõiguslaste sõnul on tegemist «kohutava kuriteoga».

Saddam al-Jamal, võitlejanimega Abu Abdallah olevat kunagi olnud Vaba Süüria Armee üks juhte. Hiljem ta liitus Islamiriigi võitlejatega.

Ei ole teada, kas al-Jamal oli nende seas, kes tüdruku pere tapsid.

Islamiriik on sel aastal vallutanud suuri alasid Iraagist ja Süüriast ning kuulutas seal välja kalifaadi.

Seda terroristlikku grupeeringut tuntakse äärmuslikust vägivallast, lääneriikide kodanike röövimisest ning julmadest hukkamisvideotest.

Briti väljaanne The Telegraph intervjueeris novembri alguses al-Jamali endist kaaskondlast. See isik paljastas, kuidas terrorist sundis ühel hukkamisel vanemaid vaatama, kuidas nende poeg elu kaotab.

«Islamiriigi võitlejad vangistasid teismelisi poisse. Nad alustasid hukkamist 13-aastasest poisist, kes oli kasvult kõige lühem. Lastelt ära raiutud pead pandi välja nende kooli juurde,» sõnas allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles