Ekstreemne ravim - konnasmuuti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Titicaca veekonn
Titicaca veekonn Foto: Wikipedia.org

Lõuna-Ameerika Andide põliselanikud ei kasuta nüüdisaegset meditsiini, vaid eelistavad sajanditega äraproovitud ravivõtteid ja tervisejooke.

Üks neist on värsketest konnadest valmistatud smuuti, mis pidavat aitama mitmesuguste haiguste kui ka seksuaalsete probleemide korral, edastab Daily Mail.

Konnast tehtud ravimite ja jookide kasulikkuse kohta puuduvad teaduslikud tõendid.

Kuid peruulased ja ka boliivlased on veendunud, et konnad sisaldavad palju kasulikke aineid, mis aitavad mitmete tõbede korral, kaasa arvatud bronhiit ja astma.

Üks populaarsemaid retsepte on: tuleb võtta täis elujõus konnad, nad tappa, võtta nahk maha ning panna siis blenderisse. Saadakse ühtlane rohekas paks segu, mis on kohe valmis joomiseks.

Paljud Peruu ja Boliivia traditsiooniliste tervisetoodete müüjad on hakanud pakkuma konnasmuutit. Jooki lisatakse ka porgandeid, maka juurt ja mett.

Kohalike ravitsejate sõnul aitab konnadest tehtud jook aneemia, bronhiidi, väsimuse, stressi , hingamisraskuste ja ka tuberkuloosi puhul.

See on populaarne nii noorte kui vanade seas.

Korraliku konnasmuuti saab siiski vaid Titicaca veekonnadest (Telmatobius culeus), kes elavad Titicaca järve juures.  

Looduskaitsjate sõnul on tegemist ohustatud liigiga.

Peruus Limas asuva meditsiinikolledži juhi Tomy Villaneuva sõnul ei ole teaduslikke tõendeid, et need konnad aitavad teatud haigusi ravida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles